Skladištenje zrnaste robe

Sve je ok, sem jedne stavke, izvedi par ispusta direktno iz poda pa onda gravitaciono napolje.Pametan na tudjim a onaj drugi na svojim greskama, ja moje preradjujem.

Ima jedan ispust iz poda na sredini čardaka,mislim da se vidi na prvoj slici.
Sa čim bi mogao ojačati stubove a da nije armatura?

Budi konkretniji. Želiš da ojačaš stubove a da ih ne vežeš medjusobno kroz šper ploču? Ili ti je samo upitno šta staviti a da nije armatura?

@siniša1979
Konkretno,šta staviti a da nije armatura?
@ralekiraj
Tabla od 250 cm x 122 cm (3 kvadrata)= 1072 din.

Mislim da bi ja ili neko drugi, kad tad vrato preko te armature...smetala bi i kad krene lopatanje.
Koliko košta ta traka?

Stavi lanac kao na zmajevki prikolici a mesto zakacke stavi zatezac sa levim i desnim navojem(da ga mozes zatezati koliko hoces) a kada dodje do lopatanja da ga mozes otkaciti da ti nesmeta!
Lanac pod vecim teretom i istezanjem ume da pukne.Ili jaci lanac ili armatura sa istim principom na zatezanje sa levim i desnim navojem.Takvu armaturu i zatezac mi koristimo kod nas u podnom magacinu i za sada je ok(4godine).

U zidanim i betonskim silosima se ne koristi nista kao zatega. to ste verovatno videli jedan snimak na youtube pa iz toga zakljucili. sajle ili bilo kakve zatege u silosu prave velike probleme.

U zidanim silosima se koriste sajle isto sa zatezačima tako da može i sajlica ali po meni je dobar lanac za čardak ok.

ja za betoneske silose smatram silose izradjene od betona tehnikom klizanja, a ne neke improvizacije gde spada i bilo kakvo zidanje. u te silose ne idu utege, mogu spolja, ali unutra ne. ako stavite utege unutra,a proracunima se pokazalo da su one neophodne onda mozete biti sigurni da ce vam se silos srusiti jer se desava da se deo mase upali, nahvata na na utege i stvara neverovatne probleme. takodje problematika isticanja zitarice je veoma slozena, desava se da iscuri pola silosa a pola ostane zasvodnjeno gore. pa se kao u vitalu pre dvadesetak godina desi da to sve odjednom padne i mozete predpostaviti sta bi bilo da ima utega...
a sto se tice metalnih silosa, pocinkovani silosi iz uvoza koji se montiraju sada u srbiji su svi izradjeni od 0.8 i 1mm.

nije tanko.
Proracuni su izvrseni na udare 9seizmicke zone, krov izdrzava opterecenje snega od 0.9 tona/m^2 i udare vetra od 0.1t/m^2 sto je apsolutno zadovoljavajuce. namontirano je u srbiji na stotine celija i jos se ni jedna nije srusila. tako da... bez brige. (to su racunske vrednosti proizvodjaca symaga iz spanije, a isto vazi i za turske i italijanske proizvodjace)

Nazad
Vrh