dragan.kovacev
Član
a sto da nebi moglo, samo sto je za jednokratnu upotrebu, dogodine druga...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zdravo vredni ljudi Imam jedno pitanje. Da li bi mogao ambar da se oblozi i sa plavom ceradom za pokrivanje prikolica ona nije skupa?
Ja mislim neograničeno.U Šamcu su silosi 75m visine,prečnika oko 7m.Ako je preko 15% ide na sušenje a ispod u kace.Koliko bi smio stavljati kukuruz debelo ako je vlaga 14 15 %
Po meni najbolje ovak pneumatski transporter radi na principu usisivača.Znači ne treba da ubacuješ u levak (otvor) kao kod duvaljke ili pužnog transportera.Sta mislite da je bolje duvaljka ili puzni elevator? Cuo sam da puzni elevator lomi zrna.
Koliko bi smio stavljati kukuruz debelo ako je vlaga 14 15 %
Od cega ti ova traka?Mislim da se na gornju ploču ko ima mogućnosti može istresti sa par procenata većom vlagom nego na donju ploču.Ovi usisavači su dobri za utovar.Meni recimo treba brz istovar kada nema vlage i idem u zgrade ili u duvanske sušare.Radimo ja i brat, jedan kombajnira a drugi vozi kući i istovara ciklon ili elevator.I dok se to naperi na prednji šuber pa zadnji pa nagni izgrći itd. kombaj uvek čeka.Ali sam siguran da ove godine neće čekati jer ako nakupi jednu kamionku na dan bi će dobro.Evo od ove gume planiram transporter .Ima i gumene lopatice, čeka se samo još lepak da mičovek donese.