Skladištenje zrnaste robe

kakvo ti je skladiste?koliki je kapacitet?od koliko tona je vaga?
Meni je nudila jedna firma da napravim magacin,oni donesu vagu i imam 2 posto od ukupnog prometa...

podno od 2000t,jedna celija od 200t,vaga 60t

---------- Poruka napisana u 18:27 ---------- Prethodna poruka je at 18:22 ----------

da li mi mozes reci koja je firma u pitanju? stalno slusam te price ali nikada nisam konkretno cuo da je to neko uradio

Lazare ko boga te molim reci mi kolko si platio to podno skladište,koje su njegove dimenzije i koja firma ti je napravila molim te očajan pošteno neznm dal da pravim dal ne

Evo malo ponove,da se vise ne mora moliti i pozamljivati:
sluzice za punjenje skladista koje je malo vislje,tako reci tavana a i ako se desi neki silos sigurno ce moci onda da dohvati,duzina je 12m,fi 160.
dsc04165ff.jpg

Ovakve stvari su kod nas popularne i sve ih je vise
26012008980malo.jpg

i naravno podna skladista postaju sve veci in.

Poslednja izmena:
Koja je duzina puza i koliki je precnik spirale?
Kakav ga motor pokrece?
Sta oznacava ovaj beli krug

:bravo:za kupovinu :sreca::ppozdrav:

Hvala :)
Motor je trofazni a kolko je jak morat cu da pogledam,duzina je 12m i precnik cevi je 160 sto sam vec i napisao, a sad spirale nemam pojma,taj beli krug je greska na slici.

---------- Poruka napisana u 12:40 ---------- Prethodna poruka je at 12:36 ----------

Eo jos koja slika:
dsc04164n.jpg

dsc04166u.jpg

14042012075.jpg

Poslednja izmena:
Beli krug je verovatno zrnce prašine na objektivu. Ja imam isti problem, sa unutrašnje strane objektiva je zrnce prašine i ne mogu da ga očistim...

Nisu moji,slikano je u susednom selu msl da su to prvi od silosa na taj nacin,a nisam se nesto puno raspitivao pa ni ne znam puno,samo kolko sam cuo da je lakse cuvanje u njima zbog vlage,i da su pristupacniji cenovno,naravno to su sopstvene izrade nije firma da dodje i da napravi.
dukej
nije prasina neki odsjaj sunca je,samo te dve slike su takve na ostalim nema.

oni okruli silosi su u firmi "agrocorn" a vlanik je neki Luka ako se dobro secam, kukuruz najvise izvozi za bosnu

Jeste bas kod njega je to slikano Luka Dulic je vlasnik,jednom prilikom sam vukao kukuruz pa sam uslikao.
evo upregli malo spuz mogu reci da je kapacitet bas dobar brat i ja obojca 90+ kg s lopatama nismo stajali cim stanemo odma prazan ide (na sredini je samo jedan otvor) mada bilo bi dobro da je prikolica kiperka,ova sa slike je mala ali druga koju smo skidali nam dala maka.
14042012078.jpg

14042012081.jpg

Koliko obrtaja ima spirala i koje je snage motor?Mozes li izmeriti zazor izmedju spirale i cevi koliko ima prostora?

E pravo da ti kazem ne znam,ajde izmerit cu,pa ti javim,ali na knap je to sve,mogu ti dati broj od coveka sto mi pravio pa da cujes sve onda tacno.

Ako sam dobro zapamtio za psenicu treba da je zazor 7mm a za kukuruz 14mm. Mislim da mi je tako rekao g-din Trisic. U principu ako je manji zazor lomice zrno,ukoliko je veci sporije ce nositi....

Nema logike da ga lomi ako je manji zazor.Nema gde da"zapadne" pa da se slomi.
Ja sam tražio uspravni (vertikalni) elevator za sušaru i majstor onda mi je objasnio da malte ne i ne treba da ima zazor(teoretski) jer teoretski ako ima zazor zrno će težiti na dole(gravitaciona sila) pa će upadati u taj zazor i lomiti se.

Talianu , nebi se složio stobom , praktično je , manji zazor više lomi , treba raditi što veći zazor , neznatno se smanjuje brzina transporta al nema opasnosti od loma , nesmeta ni zazor od 20mm.

Mislim da zazor ipak treba da postoji jer tesko da se osovina sa spiralom-puzem moze do te mere ucentrirati a da ne kaci u cev. Nek i nisam u pravu,ali iz iskustva znam da smo jednom prosli ko bosi po trnju. Na krunjacu smo promenili spiralu i bila je prilicno blizu cevi. Za rezultat smo dobili da je krunjac jako lomio zrno sve dok nije par vagona proslo kroz njega. Bem ga sta je logicno a sta ne... Ajd da cujemo i ostale! Uf Momo pa ne bih se slozio da se moze ici i na 20mm zazor.... mislim da je onih 14 sasvim dovoljno. Cak sto vise od 10-ak ne bih isao vise,stim da opet zavisi za cega koristis spiralu. Ako za svoje potrebe onda sta ima veze ako se zrno osteti? Pa ne ide na izlozbu....

Poslednja izmena:
Bem li ga tako sam naučio,nisam probao u praksi.
Ako je zazor na vertikalnom (za sušaru )20mm taj neće odneti gore ništa.Za takve stvari mi je objašnjavao da treba najminimalniji mogući zazor.
Ali kad razmisliš malo bolje i Momo je u pravu ako je mali zazor hvata npr 3-4 mm hvata zrna (uglove, vrhove) pa ih lomi ali ako je preveliki onda slabo nosi.
Tako bi zaključio da svaka žitarica bi trebala da ima ni mali ni veliki već optimalan zazor .
Samo još da utvrdimo koliko je to u mm:osmeh:

Nazad
Vrh