Skladištenje zrnaste robe

mladen87 je napisao(la):
@mihalyocska
ako hoces da uporedjujes tvoj silos sa radom clana Kompaja budi malo realniji u racunanju troskova!nije silos mreza i blokovi i gotovo!stavi na papir sve sto ti treba za njega i onda pisi!Kompajev silos se pravi decenijama i tehnologija je proverena,konskilder!

Ja sam naveo bez cega je racunica

talianu je napisao(la):
Kad je čovek napomenuo i ja mislim da ta armutura spolja nema nikakav efekat osim ako bi pukao zid da se zadrži blok na njoj da ne ubije nekoga u blizini.
Takva izvedba gradnje ipak zahteva malo ozbiljniji pristup izvođenja radova

Jeste u pravu si ali dali moze nesto da pukne ako je unapred ucvrscen :sta:

Betonski od 6 vagona kosta oko 500.000, ja narucio idejni projekt od projektanta.
Ukljucen temelj i krov, zidan blokovima.

Zasto mora specijalni blok? Ako se pravi cerklaz na svaki metar (po projektu koj su mi dali 20 cm debljine)
i ljudi preracunali, moze se zidati sa obicnim blokovima i cena je kao gore navedena. Precnik 4 metra.

mihalyocska je napisao(la):
Otisao sam na drvaru i razpitao se oko cena da ne pricam bezveze drara je jedan od najskupljih u mestu .
Onaj silos sto je @kompaj naveo podatke , neracunajuci temelj i krov jer to svakako treba napraviti izade 129500dim bez 15 tabli aluminiumskih limova i 3 kubika betona .

Nacin izrade silosa o kojem ja pricam ide ovako, uzmese ( 7 tebli 6*2.10m armaturne mreze fi 8 debljine *3500din= 24500dinara ) izvari se vajak od mreze 4.5m precnik i 6m visok napravi se vrata na gvozdeni skelet koji ce sluziti kao ulaz u silos i unosenje materiala za zidanje . Treba 1680 blokova za zidanje *29din/kom =48720din i sazidati silos sa unutrasnje strane gvozdenog skeleta sa 20cm zida . Ovaki silos ima zapreminu od 79.17m3 ako se racuna 75ghl tezina kapacitet silosa je 59377kg , ali ako je zito kako treba 80ghl tezina kapacitet iznosi 63336 kg zita .Ni tu nije racunat temelj , krov i malter za zidanje ali bez tih racunica je 24500+48720=73220 . I jos ne gledajuci vek trajanja drvenog i zidanog silosa .

1m3 = 75ghl tezina = 750kg Bez ljutnje ali racunice govore za sebe :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:
mladen87 je napisao(la):
a koja ti je racunica za kompajev silos?

Tu ti je sve samo nadi sta te interesuje :D

@ betonski silosi
jedno pitanje, da li ako se napravi zid nekog silosa (cigla,blok i malter) u taj malter treba dodati neki aditiv da ne bi dolazilo do vlaženja zida i kvarenja kukuruza.
ja skladištim sad u šupi i pre ubacivanja ječma zid je bio suv a sada kada sam izvadio ječam zid je jedno 1,5 m vlažan i buđav :sta:

talianu je napisao(la):
@ betonski silosi
jedno pitanje, da li ako se napravi zid nekog silosa (cigla,blok i malter) u taj malter treba dodati neki aditiv da ne bi dolazilo do vlaženja zida i kvarenja kukuruza.
ja skladištim sad u šupi i pre ubacivanja ječma zid je bio suv a sada kada sam izvadio ječam zid je jedno 1,5 m vlažan i buđav :sta:
oblozi zid kondorom i onda ozidaj ciglom na kant,resenje problema!aditiv za vlagu ne postoji! :ppozdrav:

sorin je napisao(la):
Betonski od 6 vagona kosta oko 500.000, ja narucio idejni projekt od projektanta.

Zasto mora specijalni blok? Ako se pravi cerklaz na svaki metar (po projektu koj su mi dali 20 cm debljine)
i ljudi preracunali, moze se zidati sa obicnim blokovima i cena je kao gore navedena. Precnik 4 metra.
e to je vec realna cena za pravi domacinski zidani silos,sa betonskim stubovima i cerklazima,koli ce da traje a ne ko sto clan @mihalyocska kaze 50t za 500-600evra!

sorin je napisao(la):

Zasto zidati iz komada i komlikovati {500000- 6 vagona} i zasto 20 cm kad moze iz komada 11 cm. Pogledaj temu Silos ili cardak.. strana 3 A za tvoju cenu nemam komentar..

zato sam trazio idejno resenje i kalkulaciju. Jos uvek se premisljam izmedju betonskog i metalnog, ali neki se mora raditi. problem je i kredit, subvencija dali ima i kako ide i jos svasta nesto. Ali definitivno necu dati opet 10 posto roda za lagerovanje kao ove godine

sorin je napisao(la):
zato sam trazio idejno resenje i kalkulaciju. Jos uvek se premisljam izmedju betonskog i metalnog, ali neki se mora raditi. problem je i kredit, subvencija dali ima i kako ide i jos svasta nesto. Ali definitivno necu dati opet 10 posto roda za lagerovanje kao ove godine
Betonski silos i zidani silos su dve razlicite stvari. Betonski podrazumeva armirani beton izliven u jednom komadu na licu mesta.

Pogledao sam stranu 3 koju kazes. To je liveni beton? Ko je radio taj silos?
ja sam planirao 3 celije, psenicu soju i kukuruz. kad vec pravim, da ima i malo rezerve/

Ko moze da mi da ponudu, jer cena je dobra?
Post je spojen: [time]1298640851[/time]

mladen87 je napisao(la):
sorin je napisao(la):

e to je vec realna cena za pravi domacinski zidani silos,sa betonskim stubovima i cerklazima,koli ce da traje a ne ko sto clan @mihalyocska kaze 50t za 500-600evra!

@mladen87 ako si pun para ti pravi ovaj od 500 000 , posto ja nemam tolko meni ce biti dobar i ovaj jeftiniji . :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

ne shvatam ovaj komentar oko para. Ja bi voleo da bude dzabe ako moze ali ne daju. A nesto mi se ne da da usred zime skupljam kantama kukuruz jer je silos pukao...Kolko para tolko muzike, druze. Da je tako prosto svi bi pravili silose umesto cardaka, a i cardak je skuplji od toga sto ti kazes. No dobro, svako radi kako misli. ja se ne razumem u gradnju pa pitam onog ko zna, ako su lagali mena, izvinjavam se clanovima foruma na dezinformaciji!

sorin je napisao(la):
Pogledao sam stranu 3 koju kazes. To je liveni beton? Ko je radio taj silos?
ja sam planirao 3 celije, psenicu soju i kukuruz. kad vec pravim, da ima i malo rezerve/

Ko moze da mi da ponudu, jer cena je dobra?
Post je spojen: [time]1298615651[/time]

nisi me razumeo!koliko god para da imamo svi gledamo da prodjemo jeftinije a da imamo sto bolji objekat!ja sam samo rekao ta cena sto si naveo nije realna za taj objekat!ti radi sebi kako mislis da je najbolje,ovde samo diskutujemo!
nemoj se ljutiti na mene,nista lose nisam mislio.... :D :ppozdrav:

Nije ovo odgovor za tebe sorin nego za mladen87 . Mozda je skuplji cardak neznam ,ali sve je skupo sto je od gvozda

Ma ne ljutim se, i ja citav zivot majstorisem i krpim i vec mi je dosta toga da svaki put ucim na svojim greskama!

Voleo bi i traktor sa klimom i silose i svasta nesto ali kolko para tolko muzike. Ove godine rodila soja a i zito nisam odma prodao pa ko velim da se pogospodimo malo :ppozdrav:

To sam i ja radio Mladene dao neku ideju za jeftinija skladista pa svako ima pravo da doda svoju ideju da bi ona bila jos savrsenija evo i primer uzmimo ovaj moj pre gradnje izliti od betona levak na sredinu silosa i vec imas lakse praznjenje . Daleko smo od ljutnje i dobro dode svaki savet sad to zadrzali ili ne to je odluka pojedinca .

Mozemo mi jos pored prepirke i da ::vino:: ::vino:: :veseljak:: :veseljak:: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :D

Nazad
Vrh