Skladištenje zrnaste robe

Treba svi da idemo na tu varijantu da skladištimo kući sve što možemo .... hangar ti je extra :D

z3iop.jpg

Iz vršca Isa.
Post je spojen: [time]1296432346[/time]

Zovem coveka iz susednog sela (limar) pitam ga jel poceo da pravi sisole od lima i on mi rece da nije on pravio ni jedan silos ali je njegov poznanik poceo da pravi silose od plastike, navodno napravio jedno dva komada za probu jesenas al su kapaciteta oko 15t i da su dosta jeftiniji od plastike nego od lima...

Ti plastični silosi su za unutra? Da li imaju dole kupu za ispust ili su ravni? Može li se bar odokativno proceniti kolko bi bili jeftiniji od svog "metalnog drugara" , znači iste zapremine? :sta:
:cao:

Nemam pojma i mene zanima. Raspitacu se kome je pravio ta dva komada. I da li postoji mogucnost da napravi vece bar oko 50t.

Po meni je najbolje i najeftinije zidati silose od betoskih blokova, ja planiram na proleće da zidam. Najviše mi se sviđa to što mogu da se skladište žitarice sa 2 % većom vlagom nego kod limenih.

I ja bi pito to za vlagu ? :sta: Betonsko skladište je verovatno najjeftinije, i najekonomičnije, jer kad nećeš da skladištiš žitarice parkiraš neku mašinu ...ali zato povlači nešto veći trošak kod mašina za eleviranje, mora se imati kašika na traktoru,ili pneumatik veliki ili dobra lopata i velika volja ::namigivanje:: a kod silosa sa ispustom samo ispustite u koš od nekog spuža i eleviranje je prilično lako

nikola94 je napisao(la):
diklofen je napisao(la):
E sad će reći da nije tvoj i da si zato slikao samo spolja.
I tebe ne mogu da shvatim.Daj jednom odradi kako treba jer mi je dosadila ta istraga povod tebe i toga šta imaš ,a šta ne.
....ako mu nije dobro onda nek upali kola ako ima pa neka dodje da vidi...ja znam da je moje a on ako je ....... bas me briga :cao: :cao: :cao:

Nemam kola, sirotinja sta ces, al imam kompjuter (jedva) i nikako da vidimo slike unutrasnjosti tog hangara. Kako izgleda taj kukuruz kad je skladisten sa malo vise vlage, a posebno me interesuje kako ste resili vrata od hangara :cao:

mladen87 je napisao(la):
sto mislis da moze veca vlaga da ide u zidane silose?
Farmer II je napisao(la):
I ja bi pito to za vlagu ? :sta: Betonsko skladište je verovatno najjeftinije, i najekonomičnije, jer kad nećeš da skladištiš žitarice parkiraš neku mašinu ...ali zato povlači nešto veći trošak kod mašina za eleviranje, mora se imati kašika na traktoru,ili pneumatik veliki ili dobra lopata i velika volja ::namigivanje:: a kod silosa sa ispustom samo ispustite u koš od nekog spuža i eleviranje je prilično lako
Betonski silosi ili zidani su porozni, delimicno uzimaju vlagu, manja su kolebanja temperature i kondenzacije nema za razliku od metalnih

Nazad
Vrh