Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ajde raspitaj se koja je cena ovih platnenih za pod supu.I koji je kapacitet.miroslav k je napisao(la):@paorpaor
ako razmisljas o silosima, pogledaj ovaj sajt, zastupnik je ovde kod mene u selu
http://www.avak.co.rs/silosi-i-oprema-za-silose.htm
mikulaš je napisao(la):Po meni je najbolje i najeftinije zidati silose od betoskih blokova, ja planiram na proleće da zidam. Najviše mi se sviđa to što mogu da se skladište žitarice sa 2 % većom vlagom nego kod limenih.
Hoces li zatvarati limom sa strane sve ili samo to sto vec jeste?Kompaj je napisao(la):Možda će nekog interesovati koji je materijal potreban za ovakvu jednu ćeliju:
-cevi 80x80x3mm 28 tm.
-alum. lim 0,5 mm 15 tabli
-pljosnato željezo 6x60 mm 84 tm
-plj. željezo 5x80 mm 14 tm
-plj. željezo 5x50 mm 54 tm
-vijci za drvo oko 2 500 kom
-daske jelove deblj. 30 mm oko 3 kubna metra
-beton za temelj oko 3 kubna metra
-mreža armaturna oko 30 m kvadratnih
Aluminijum se seče u trake i perforira.
ajd pojasni malo nacin gradnje i troskove tog tvog skladista!po mom misljenju od ovog Kompajevog nema boljeg za te pare!mihalyocska je napisao(la):Nema tu nikakve rasprave samo iznosimo svoje misljenje , neznam kojeg kapaciteta je ovaj silos za kojeg si naveo material , ali letos kad sam uzeo jelovih dasaka kubik je bio 16000 dinara a tebi ovde treba tri kubika , ja sto sam racunao prima 50tona a cena muja oko 5-600eura kolko tebi maltene daske kostaju , bez ljutnje ali onda ipak je moja sto sam naveo jeftinija i "MOZDA" duze i traje .
Pitam se gde si video armaturnu mrezu fi 8 mm po ceni od 3500 din {potpuna dezinformacija} kad je cena oko 6000 .Za blokove neznam cenu ali tu mora polukruzni blok namenjen toj svrsi. Armatura spolja nema apsolutno nikakvu svrhu, vidi se da si laik a dajes savete {pogresne}. takva izrada silosa zahteva armiranje u samom zidu silosa kroz blok koji je napravljen da sluzi za tu svrhu.mihalyocska je napisao(la):Otisao sam na drvaru i razpitao se oko cena da ne pricam bezveze drara je jedan od najskupljih u mestu .
Onaj silos sto je @kompaj naveo podatke , neracunajuci temelj i krov jer to svakako treba napraviti izade 129500dim bez 15 tabli aluminiumskih limova i 3 kubika betona .
Nacin izrade silosa o kojem ja pricam ide ovako, uzmese ( 7 tebli 6*2.10m armaturne mreze fi 8 debljine *3500din= 24500dinara ) izvari se vajak od mreze 4.5m precnik i 6m visok napravi se vrata na gvozdeni skelet koji ce sluziti kao ulaz u silos i unosenje materiala za zidanje . Treba 1680 blokova za zidanje *29din/kom =48720din i sazidati silos sa unutrasnje strane gvozdenog skeleta sa 20cm zida . Ovaki silos ima zapreminu od 79.17m3 ako se racuna 75ghl tezina kapacitet silosa je 59377kg , ali ako je zito kako treba 80ghl tezina kapacitet iznosi 63336 kg zita .Ni tu nije racunat temelj , krov i malter za zidanje ali bez tih racunica je 24500+48720=73220 . I jos ne gledajuci vek trajanja drvenog i zidanog silosa .
1m3 = 75ghl tezina = 750kg Bez ljutnje ali racunice govore za sebe
mihalyocska je napisao(la):Ako je bez svrhe armatura spolja anda zasto prstenuju sa pljosnatim gvozdem stare betonske silose , a to sto govoris da ovaki vid gradnje nevalja potpuno razumem kad ti pravis 50e po toni onda ti je ovo losa reklama makar i nevaljao ja ostajem pored moje verzije . Mreza neka je i 6000 po tabli opet je jeftinije nego sto je kompaj naveo materiala za njegov nacin gradnje .
to si u pravu,ali je losija zbog praznjenja!talianu je napisao(la):Još je bolja varijanta ako se ima mesta u dvorištu napraviti širi a niži da nema tolko opterećenje na zidove.
talianu je napisao(la):ps
Nije ti računica dobra
O=14,7
R=4,68
r=2,34
P=17,19
V=P*H =103 m3
brojke govore u korist tvoje teze i još pojeftinjuju cenu po toni.