Skladištenje zrnaste robe

marke 'denis' dužine 6m trofazni motor 1,5kw deli se na segmente od 3m
ovde je radjena usluga uz žetvu kombajnom

Pozdrav narode!

Procitao sam u ovoj temi o pneumatskim transporterima, prosle sezone sam koristio jedan takav.

Koliko se krecu cene, dali ima u Rumi na vasaru da se kupi?

ali ti kada odneses robu ona ima 14% a on izmeri 16 ili 17%, ili 11% a on pise 14%,+ tih 5-6% pa koliko je to onda,ili cena je 14 din a ja mogu da ti platim 13.5 ako hoces da izvuces robu moram da ti naplatim troskove izlaza robe itd.

Jel probao neko da zatvori cardak sa daskama i skladisti kukuruz? Naravno suv oko 14-16% vlage!

Hvala kloki! Super si ti to napravio :D gledao sam nekoliko stranica unazad, ali nisam stigao do prve :spavam:
A reci mi sa koliko vlage skladistis i zasto selektiras? Ili samo suncokret selektiras a kukuruz ne? :ppozdrav:

Možda je malo glupo pitanje ..... Da li može običan zid od 25 cm pravljeno od cigle da izdrži ako napunim sa sojom ? Zamislite sobu 5 x 5 .... I da li bi trebalo da se stavi izolacija na pod ?? Imam nedovršenu novu kuču 5 x 14 x 2.8 metara od cigla i bloka nije izmalterisan ni betoniran unutra samo je stavljen krov . Molim za savet kako da prepravim za skladišteni prostor ? :ppozdrav: :ppozdrav:

Moj drug je skladištio soju u šupu koja je imala ispunu zidova od cigle na kant (ne znam kako se to kaže). Skladištio je do visine od 1m.

Ja sam ranjie skladistio zito u supi od blokova 25x25 cm i do 5 metara u visinu ali nije bio ogradjen sa unutrasnje strane tj imao je pad ka sredini supe. Drzao sam tako do proleca mnogo godina za redom.

toshiba je napisao(la):
Jel probao neko da zatvori cardak sa daskama i skladisti kukuruz? Naravno suv oko 14-16% vlage!

Mozes da koristis mrezicu koja se koristi za izradu fasada u gradjevinarstvu. Provereno je efikasna, glodari je ne diraju,a nije ni skupa.

mreza.jpg

Grizace spolja :udri:
@banatski, mislio sam i ja na to ali barem bi ti trebao znati kako veje kod nas u Banatu, pa se plasim da ne udje sneg kroz mrezicu :sta: :sta: :sta: nisam kukuruz nikad skladistio ali ove godine planiram da ne berem, a imacu oko 15 vagona... ako mi se ubudja onda sam se sje.o :udri: :udri:

toshiba je napisao(la):
Grizace spolja :udri:
@banatski, mislio sam i ja na to ali barem bi ti trebao znati kako veje kod nas u Banatu, pa se plasim da ne udje sneg kroz mrezicu :sta: :sta: :sta: nisam kukuruz nikad skladistio ali ove godine planiram da ne berem, a imacu oko 15 vagona... ako mi se ubudja onda sam se sje.o :udri: :udri:

Pa ja sam i pisao ovo zato sto znam kakvo je vreme bilo prosle zime i nije bilo nikakvih problema...
Jedine probleme na ovom sistemu skladistenja jednom mom drugaru su stvarale koze koje su se propinjale na zid i zubima kidale mrezicu da dodju do kukuruza... :haha: Jednom takvom prilikom mu je iscurila skoro tona kukuruza.

Pa sneg ce uci koliko i u slucaju kada je kukuruz u klipovima. A kukuruz smo stavljali u visini od jedno 1,8 m, ali treba uzeti u obzir da je prosla jesen bila dosta suva ...

Nazad
Vrh