Skladištenje zrnaste robe

Da li je čardak bolje obloziti dakama ili limom?

Da li je neko mozda pravio od armaturne mreze 6x2 silos, dve mreze jedna na drugu? Imam silos od jedne i pola gore stane 6,5t ali me zanima kako bi to drzalo sa 2 mreze?

USER-SCOPED-TEMP-DATA-MSGR-PHOTO-FOR-UPLOAD-1599837944691-6710206690770797979.jpg

USER-SCOPED-TEMP-DATA-MSGR-PHOTO-FOR-UPLOAD-1599837958573-6710206748997763868.jpg

Ja imam zavarenih 5 desetki u krug po dužini, preklop za var desetak cm.
Prečnik oko 9,5m, visina postavljene OSB ploče.

Ma poslagane vertikalno, sa preklopom od 15cm, i privezane parčetom kanapa, da ne padnu dok se ne napuni, a sam pritisak robe ih lepo oblikuje uz žicu. Prečnik je velik, pa zakrivljenost ploča nije velika. Ploče 9-ke.

Ne znam u kojoj temi da pitam, ova mi se čini najprikladnija... Počeo sam da pravim mini čardak koji će sada biti za kukuruz u klipu a kasnije možda za zrno.
Da li može neko da mi kaže koju i koliko armature da stavim u temelj, koliko u gredu a koliko u srednji stub?
Preko grede će iće fert grede popreko, mreža i izbetoniraću ploču.
Da li ta greda može isto da bude fert greda samo da dodam još armature?

Čime zaštititi/premazati/prefarbati dasku kojom je zatvoren čardak radi sipanja zrnaste robe? Nameravam nešto da uradim sa spoljne strane, sa unutrašnje gde je roba neću ništa raditi.

Narode da li je neko zatvarao čardak sa onim narandžastim ciradama (ponjava) što ima po poljoapotekama, da li hoće miš ili ptica da ga probuši inače je čardak poletvan na redovnu gustinu,?

Ja sam uzimao metalnu mrezu sa oglasa i oblagao cardak, odlicno se pokazala, nije skupa, vjerujem da se moze naci i u Srbiji
Cijena je 33€ za 25 duznih metara a visina zice je 1,2m

METALNA MREŽA za komarce, sušane (3,50 KM)

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Imam u cardaku kukuruz u zrnu. Primetio sam dok sam mleo kukuruz, da ima nekih crnih sitnih buba koje su preživele mlin. I ima ih po površini jarme. Da li moze ambarinom da se poprska taj kukuruz? Msm da li deluje na tu gamad.

Nazad
Vrh