Skladištenje zrnaste robe

Ovako nesto bi mozda i smio da probam , Dabome umanjeno.

Kod mene su to radili pre dve godine, još ostavljali vlažan kukuruz jer je bilo vakumirano
Kad su mišovi od dve kile komad kao zec i svinjedeti progrizli skladište bilo je lele majko što me rodi...

Tako je Momo, Ruski sistem, prokisne 15-20cm, proklija, zabetonira, a posle kada izprazniš ostane ti hangar.
Video svojim očima umađarskoj devedesetih.
Iz gomile kukuruza visoke petnaestak metara izlazi ult i nosi kukuruz.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Takve gomile kukuruza pod vedrim nebom sam video u Slavoniji 1991. Kad smo pitali ciji je kukuruz kazu Arkanov.

Ni za mnogo vaznije stvari ne znamo da li su itina ili laz, ali kao sto se zna za slepere bele tehnike, Slavonskog hrasta tako i u ovoj prici ima nesto.

Ујак ми је возио камион 80 год.по Русији и каже једне су године из таквих гомила са неке призме товарили кукуруз. То је била гомила 10м висине споља се створила покорица од пола метра дебљине по којој су они ходали,а испод њих је улт товарио камионе. Каже тада је први пут то видео,а после су гледали и гомиле са житом и то је тамо више ка северу сасвим нормалан ствар била.

Ni za mnogo vaznije stvari ne znamo da li su itina ili laz, ali kao sto se zna za slepere bele tehnike, Slavonskog hrasta tako i u ovoj prici ima nesto.
I za borovo gume,pola sela bilo pod gumama.
Pazi kad kaže-veći broj žitarica.
A kad smo kod žitarica,navodno se i sestrić Čankov se pojavio kao otkupljivač,firma ,,as,, nešto tako

Poslednja izmena:
Јел ова цев што на њу испушташ иде до средине силоса и како после онај остатак што остане решаваш?

Stavi se unutra u silos na sredini i izlopata se!! za sada je tako dok ne pronadjemo resenje i sredstva da nesto ozbiljnije i vece napravimo pa da se oslobodimo lopate i metle.

Stavi se unutra u silos na sredini i izlopata se!! za sada je tako dok ne pronadjemo resenje i sredstva da nesto ozbiljnije i vece napravimo pa da se oslobodimo lopate i metle.
I ja sam napravio ovakav silos, odlicno prelazno resenje. Mozes samo da slikas kako si napravio otvor kroz koji ubacujes spiralu unutra?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Nazad
Vrh