Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

moja 142 ide 2brzinom max 8kmh, radio sam ove godine kukuruze 7kmh i uopse ga ne koci secka, mogao bi i 8kmh sto se tice secke, treba podesiti nesto drugo pre secke sto usporava nju, a ona da usporava kombajn, to nije moguce ako je sve drugo podeseno, podmazano i zamenuto dotrajalo...

rad secke na zmaju nebi komentarisao jel je dosta napisano, samo nebi voleo da se secam kako je bilo bez nje...

Petica od mene za post!!! U potpunosti se slazem s tobom! :osmeh::ppozdrav:

Snimak rada secke ce sutra da bude napravljen ako ne bude bilo kise.Sa ovim tel se dosta lose vidi pa nije stavljeno.

@ brtka koliki je broj obrtaja vase secke na adapteru kod 142-ke, ako je na kombajnu lancanik 30 zuba, a na adapteru od 26 zuba? Treba li ubrzavati adapter?

Kad je na kombajnu 38z a 26 na adapteru,secka ima 1900 o/min,mada svaki kombajn je maltene drugaciji,ima od 30 do 52z na kombajnu,a to je velika razlika.

Evo i obecanih slika i snimaka.
img20121018161315.jpg
[/IMG]
img20121018161341.jpg
[/IMG]
img20121018161401.jpg
[/IMG]

...danas je sezona kukuruza uspesno zavrsena. :ppozdrav:

talijanu ja sam mojoj seckom preyadovoljan! kukuruza na snimku je bilo 6,5 tona na hektaru u basti kod prijatelja!!! a dal je moguce ili prnjavor da si malo blizi pa da proveris kako ida djura ne radnom nego transportnom!
kad ga teramo u radnu punu radili smo kukuruze do 4t po llancu! sve ispod ide u transportnu ali ne punu nego brze od radne. u selu mozes proveriti kod koga god hoces. jedino pri ovako brzom teranju desava nam se da pukne lanac od tarupa kad je pohaban. da dobijem malo lufta bice jos snimaka kako adapter radi!!!

Postavljao sam prije 2-3 godine snimak zmaja 142 koji ide kroz kukuruze bez tarupa na hederu 2. pun varijator... Morao sam snimati covjeka kako vrsi jer mi nitko ziv nije vjerovao, svi su rekli da je to nemoguce... tako kod njega kombajn vrsio kukuruze od prvog do zadnjeg dana bez ikakvih vanrednih kvarova, tu i tamo neki lanac, remen, ali to je sve standard... Ubrzavao je samo heder i zadnju godinu dok je kombajn bio kod njega je jos dodatno ubrzavao rakete jer kako mi je rekao da se i na ubrzanom pogonu hedera pre sporo vrte. Varijator na hederu je bio drvenom kajlom zaglavljen u polozaj koji cilindar nije mogao postici ;)

Kad je isao usluzno, isao je 2. i pola varijatora da malo rakete sazvacu stabljike, da ljudi mogu to zaorati a svoje njive je tukao u smijeru oranja koliko god moze ici u 2. brzini, stabljike su ostajale citave samo "iscjedjene" i povaljane u smijeru voznje... Strasno za gladati a jos se strasnije s njim voziti u kabini... klipovi lupaju po staklu...

Gledao je da si ugradi sjecku na heder i probao je kod nekog kolege u vojvodini tjerati 142 i nije mu se svidjelo, kaze da oonda u 2. jako tesko ide, da treba jaci motor. Onda je isao kod nekog baje sto iam TS46 na zmaju 142 i to ide kao ludo i sa sjeckom, samo od buke ne mozes u kabini sjediti, motor je pre glasan... Tako da je od sjecke odustao...

Tjunirani i te kako... Ide to kao ludo, samo kazem, ovaj je svoje njive tako "preletio" jer je puno imao a mal mu ucinak zmaja 142, a veci kombajn ne moze do njiva docii to je sva mudrost... ubrzaj ga dokle god moze i teraj nemilice... 51'6 i 5136 su to zaoravali sa 757.30 kao od sale, nista da ne viri gore, jer je kombajnom pravio slogove (zanimljiv covjek i dosjetljiv) tako da mu je kukuruzovina uvijek isla u pravcu oranja i nikad mu stopao plug nije.

Nije ovde bio problem adapter,svi znamo kako capelo radi,vec je glavni "krivac" za ovo stanje bio vozac tj brzina rada.Gledao sam capelo na John Deeru pri brzini od nekih 8-9 km/h i fantazija kako radi,tako da ja kazem vozac,vitlanje da se sto pre uradi i gas dalje...

Nazad
Vrh