Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

prednost je secka sa tri noza i sami uglovi pod kojim su namontirana kucista sa rotorima.
Ovo bi voleo da mi pojasniš zašto su bolje sečke sa tri noža od ostalih.Kad svaki novi tip adaptera ima dva noža.Stvarno mi nije jasno šta ti inžinjeri rade u tim fabrikama za adaptere.Primaju plate za loše rešenje sečke???:osmeh:

Ovo bi voleo da mi pojasniš zašto su bolje sečke sa tri noža od ostalih.Kad svaki novi tip adaptera ima dva noža.Stvarno mi nije jasno šta ti inžinjeri rade u tim fabrikama za adaptere.Primaju plate za loše rešenje sečke???:osmeh:
za ove secke koje se ovde kod nas budzaju za zmajeve kakvi inzinjeri i kakve plate molim vas . pogledaj kako su se razvijali adapteri vremenom koje sve nisu varijente izmisljene isto su seckane mase bile grube dok nisu izasle verzije takozvani twin sistemi. a tri noza pa razmisli malo koliko udaraca u minuti dva noza a koliko tri. uporedjujte probavajte kombinacije obrtaja i zapamtite pametan covek uci na tudjim greskama a onaj drugi na svojima. ipak je ovo prica o roto seckama na zmaj adapteru. a ko hoce savrseno moze zmaj da nosi i savremenije adaptere bas one za koje inzinjeri primaju plate za dobra resenja secki:osmeh:. toliko od mene jer ovo nema kraja kao i politika. mozda nekom i pomognu saveti i tipovi da bi podesio svoj adapter.pozdrav svim ljudima dobre volje.

Poslednja izmena:
E jbg puno si pisao a nisi mi odao tajnu zašto su bolje sečke sa tri noža.Tema nije samo za Zmaj adaptere i za njegove sitnilice koliko ja vidim.Ja lično imam dva adaptera sa tri noža inostrane marke i nevidim nikakvu razliku u sitnjenju u odnosu na Claas Consped sa dva noža,Olimac Drago sa dva noža.itd.A o broju udaraca samo bi ti odao ja jednu tajnu.,Jednom smo toliko ubrzali jedan adapter da prosto nije mogo da uvlači ništa i leteli klipovi na sve strane,a stabljiku je samo pokosio i nije stigo da ga secka.
Evo stariji tip Capello Quasar sa tri noža.
img05.jpg

Evo novi tip Capello Diamant sa dva noža.

img11.png

I zato sam pitao zašto ti glupi inžinjeri italijani u Capello stavljaju na novi tip adaptera dva noža kad je bolje sa tri noža.I ja sam čovek dobre volje i volio bi da čujem odgovor.:ppozdrav:

Momci vas problem je jako jednostavan !!
Na capelo diamat se nozevi okrecu za tu trecinu brze!
Tako da jedina prednost tri noza je nesto duzi rok trajanja!
E sad na ovim budzotinama za zmaja je to vec pitanje dali se sa dva noza brze okrece secka!?!?

Ima mnogo grešaka u ovom nadmudrivanju i vrlo mi je interesantno da čitam jer izglaeda kao humoristički program.

Lepše mi je da čitam, a mogu Vam reći i lakše mi je.Treba da se za te stručne stvari obratite doktoru za kombajne jer on ima rešenje za to.

I mislio sam da će te me ostaviti bez odgovora.A pošto neznam ko je doktor za kombajne zadnja nada mi je bila u vama.

Član foruma je inače iz Srema i kombajni su mu uža specijalnost i doktor je za njih.
A pošto ja uskoro dolazim do Srbobrana to ću Vam usmeno preneti mada neće biti na toliko stručnom nivou kao kada istaknuti član foruma to objašnjava, mislim na doktora.

Da obnovimo malo ovu temu, juce sam dogovorio roto secku za kombajn to jest za adapter sa clanom jbrtka, pred kraj sledece nedelje majstor dolazi da montira pa ce biti i koja slika, inace odnesena je remenica sa adaptera kao kapara :haha::ppozdrav:

ja imam njegovu secku na adapteru super radi nisam imao nikakvih problema samo mora da se ubrza da bi dobro sekla stabljike mislim da nebi ostajale za tobom ilii na tu remenicu da se stavi veci zupcanik da se ubrza samo secka ili da ubrzas ceo adapter kao sto sam ja uradio

Ми смо хтели да уградимо сечку код нас јер адаптер за кукуруз који имамо је без сечке. Био нам је човек који се тиме бави, погледао и рекао да не може да се угради јер је задњи део нижи од предњег.

imag1915.jpg

Ima li neko neki predlog secke na adapteru za suncokret a da odradi posao kako valja,obzirom da adapter drzim toliko visoko da skida samo glave i minimalno stablo suncokreta,znaci ostaje od 1m do 1,4m stabla koje treba da se usitni?

Ми смо хтели да уградимо сечку код нас јер адаптер за кукуруз који имамо је без сечке. Био нам је човек који се тиме бави, погледао и рекао да не може да се угради јер је задњи део нижи од предњег.

imag1915.jpg

Možda može nešto ovakvog tipa možda sigurno može da se nabavi negde polovan ili neko da pravi takve. Sliku sam pozajmio iz oglasa pa se izvinjavam vlasniku.

0541becd825a_800x600.jpg
[/URL][/IMG]

Ima da se nadje po oglasima slicni tarupi, skinuti sa Djure Dj, samo su oni zahvata 6 vrsta

Ima li neko neki predlog secke na adapteru za suncokret a da odradi posao kako valja,obzirom da adapter drzim toliko visoko da skida samo glave i minimalno stablo suncokreta,znaci ostaje od 1m do 1,4m stabla koje treba da se usitni?

Ovo bi i mene zanimalo, posto kad se drzi adapter nisko da dobro odseca, onda mnogo (bespotrebne)mase upada u kombajn

Nazad
Vrh