Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Stavljaju iz razloga što ovi fabrički skidaju dosta konjažu,mora sporije da se vozi a to sve nosi veću potrošnju goriva.

Pa to i pitam i kazem!
Zato mi je sada cudno,sto ljudi stavljaju "sadasnje" tarupe na Dj Dj.
Ovaj njegov(SPisarov) adapter je bio bez tarupa kad ga je kupio pa iz tog razloga je stavljena roto secka.
A sto se tice brzine otprilike duplo brze ide nego Z 142 drugom sa punim varijatorom.

Poslednja izmena:
Zajedno smo radili jednu parcelu pa sam tad uporedjivao.Nemam km sat u kombajn pa neznam tacno kojom brzinom ide ali otprilike tako.da bude kao sto si ti rekao 10 km/h da ide Zmaj ovaj ide sigurno 18 km/h i pri toj brzini prfektno secka masu.

Ja sam ugradio secku na 11 djurinih adaptera,vecinom zadrugama,niko se nije zalio ni na sta, cak su me ljudi zvali da mi kazu da su prezadovoljni.Covek iz Ivanova i jedan iz Zagajice su odradili po preko 300hektara,od preko 100 ugradjenih adaptera 3-4 su nezadovoljni...

- - - - - - - - - -

@dragane djura toliko ide ali asfaltom ne znam da li tom brzinom rade i ovi novi kombajni a ne kombajn od 30godina!

Vidim da neznas.
A sto se tice prvog dela posta nebi ga komentarisao,samo reci da li su i u Bavanistu zadovoljni sa radom tvoje secke?

Sto se tice bryine rada imamo i dokumentovano snimak sa vrsidbe ogleda a i iygleda secenja mase. brtka uy duyno postovanje tvoja musterija nije zadovoljna izgledom uradjenih njiva jer za vasim tarupom dosta mase neposecene ostaje i jako ruzno izgleda. Cale je tom momku a clamnu foruma pravio lancanik i ubrzavao vas tarup ali nije og zna sta dobio kazem iskreno i nebi zeleo da se niko uvredi!!!:ppozdrav:

U bavaniste sam radio 1 adapter clanu @seca i nije zadovoljan to mi je rekao posle 250kj.jos dva takva adaptera(NH51)sam uradio Jedan u Kovilju a drugi u Vlajkovac i ljudi su prezadovoljni,ko ne veruje moze da proveri...

Gospodo ovo već prevazilazi i priče Barona Minhauzena. Najveća transportna brzina kombajna DJ.DJ. M1620 H je 20 km/h, a Vi napišete da tom brzinom radite.Ja te brzine nisam postizao ni na Claas Lexion ni na Case 2388 pa ne može ni DJ.DJ. kombajn da postigne tu brzinu u radu.Smanjite malo doživljaje i pišite objektivnije.

Napisi onda iskreno da je od 250 lanaca,150 bio suncokret i to je radio jako lepo.
Gdin Panonstib napisao sam to na osnovu onog sto je Miroslav rekao da Z142 ide 10km/h.ja nemam sat u kombajnu pa neznam koliko je brzo isao,mozda je to bilo i dosta manje,da ne nagadjam neke cifre bezveze.

Poslednja izmena:
meni u Djd dj neradi brzina kretanja a dokumentovacu video snimcima kako moj tarup radi i koliko kombajn ide. a zamolicu i drugara da mi da slike rada njegovog tarupa koje su trebale da izadju kao reklama vaseg tarupa gospodine brtka sto je taj decko spremio na vas odgovor da kupi novog geringa!!!

@dragane,ipak ti neznas,sto se tice brzine...a ja nemam ni kombajn.i nije bilo 150 vec 90suncokreta.,
@s pisarov ja sa lepo napisao da 3-4 nije bilo zadovoljno radom secke,a i nemoguce je da svi budu zadovoljni...

Uvek će biti nezadovoljnih,što je i normalno.
Do juče smo kosili zmajem sa Brtkinim tarupom i šta reći. Više nego odlično. Prošle godine bez tarupa bio haos(nisam hteo da palim).
Jedno zapažanje a to je da bi noževi mogli biti koji cm duži.Razlog tome je jer smo kosili jednu parcelu koju je uhvatio pljusak u sred prskanja pa je u bilo sirka na izvolte.
E tu se provlači između jednog i drugog rotora. Kada su njive čiste radi odlično.
Nisam pitao Bavaništance kakve su im njive bile kada su nezadovljni.

@pisarov stavi slike,ja ne bezim,a ako te ne mrzi vrati se par stranica unazad,ima slika rada secki koje sam ja ugradjivao,postavili su clanovi aron,montoya,i prosle godine sinisa 1979,ima jos dosta clanova kojima sam pravio a nisu pisali u ovoj temi...

Zavisi sta je nekom dobro a sta ne.ovde se trazi da bude obrijano do zemlje,da nema promasenih neisecenih stabljika....
Talianu vecinom su nam ravne njive.Evo i 1 slika,nemam vise u mom tel.
photo00271.jpg

Stvar mogućnosti sa čim ljudi posle rade(oru) malo veći plug sve to trpa bez problema-
Radio mi čovek jednu parcelu sa megom 202 i kapelovim 6-rednim adapterom ne primeti se neka razlika.
Dragane dobro je kada su ravne:ppozdrav:

Posle 250 kj uradjenih sa seckom sam dosao do zakljucka da nema dobrog posla gde nozevi nezahvataju bar 30% valjaka!
To je nazalost slucaj sa svim zmajevim adapterima, bez obzira na proizvodjaca secke!
Mi smo nasu skinuli i vratili majstoru tj. prodali mu je nazad ovako polovnu!
Zmajevi adapteri samo koce kombajn jos sa ovim nasim seckama i da nepricam!
Kaparisali smo fantini lh1, 1997 god. 5redi kraj price!

Nazad
Vrh