Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Gospodine stručnjače zaorite vi tako odsečenu masu a da vam se plug ne guši i da oranje bude onako kako bog zapoveda.Ubuduće pripazite malo na rečnik!

ae i ja malo da se umesam...na ovim tarupima privatnim-koja je debljina noza?mislim da je oko 8-9 mm...a na geringhoffu je 5,ako sam dobro zapamtio...pa procenite kad se zmajev malo istupi,dal ce to da radi ili pak ne...privatnicki tarupi traze da se ide dosta sporo,inace ostaju stabljike ne odsecene,dok strani seku i pri brzinama preko 10 km/h...sto je i prednost u svakom slucaju,jer ove godine da nismo mogli terati tom brzinom,pola klipova bi popadalo pre adaptera,jer klip jedva stoji...ovako samo podleti.toliko od mene.

Mislim da su sečke dobra stvar i sečenje stabljike u mnogome zavisi od broja obrtaja i od oštrine noževa koji treba nekad i da se naoštre.Na Berku su noževi fiksirani i tako mnogo bolje radi,mada sam ja bio skeptik prema fiksiranim noževima ali ove godine sam i ja probao taj sistem i bolje se pokazao.

strucnjak, ja sam napisao da taluzina treba da bude isecena na vise mesta i onda nema problema sa oranjem, znaci masa koja lezi na tlo da je dobro isitnjena, a ovo sto svi gledaju, na oko da bude lepo, pa to je samo za oko bitno!!! a tu dosta igra ulogu hibrid...
pazim na recnik ne brini...

srdjane kod mene su 6mm hudjikovi, 400kj uradili i jos ne daju znake da su tupi, ma da sam imao varijantu da ugradim i 8mm al posle konsultacija sa clanom jbrtka odlucio sam se na 6mm, zato se kod mene i nevidi razlika pri radu sa 4kmh i 7-8kmh...sto je i logicno da tanji noz bolje odreza i manje se tupi, a deblji noz neznam dal ima neku prednost osim sto je deblji...

od NS hibrida i uopšte svih hibrida koje sam radio mogu samo izdvojiti NS 640 da je nešto lošije (manje ili više) od ostalih
slika imam u telefonu po ću postaviti kad stignem...
a vama kolega mogu poslati lično čisto da uporedite sa radom vašeg 2 u 1 adaptera :haha:

znam ja dobro kolega jer imam i zmaja u dvoristu i znam koje hibride secka dobro a koje bas nemirise,poenta nije u tome dal je odseceno do zemlje ili 10cm vislje oko cega se svi prepirete i dal je svaki 20 stap nesto vislji ili ponekad preskocen,naravno pivska flasa sluzi kao merilo,pitanje je sta je sa ostatkom lisca i stabljike,prema tome nije lepo vredjati i smejati se nekom drugom adapteru,ja znam da je vama vas najbolji pa ga vi poterajte 9-10 kmh i posaljite nam tu sliku a ne ovu sa 1 bez varijatora,pozdrav ,,kolega,,

kolega možete vi imati i 10 zmajeva što ne znači da znate da ih podesite
a i za uvozni kombajn vam dolaze profesionalci da ispravljaju vaše greške
što se tiče moje slike,ona je snimljena pri brzini od 4.2 km/h i tom brzinom uglavnom radim tj. nikad sporije ne idem sem ako ima baš puno palog kukuruza...
brže od 6km/h ne idem jer se umanjuje kvalitet tarupanja...
slika od pre par dana AS 72
71af71212779552.jpg
[/URL] [/IMG]
40abae212779315.jpg
[/URL] [/IMG]

ja neznam zasto se toliko kudi tarupiranje zmajevih adaptera i secki kod mene u selu ima novih stranih adaptera koji vrede i po 20 000 evra pa nista bolje nerade, adapter treba samo ubrzati ja licno imam sa tri noza i super radi cak mnogo bolje nego sa dva kad je pravi kukuruz jos lepse radi

Naravno da jeste.Kod mene 3/4 ojačani ne može da izdrži sezonu a kamoli 5/8 da sam mu namestio.Imaćete problema sa time.
Inače ove godine sve roto sečke na adapterima su pokazale svoje pravo lice.Kako?Lepo!Bavim se uslužnim baliranjem i muku mučim na svim mestima gde su roto sečke na Zmaj adapterima radile.Jedno je sigurno a to je da je visina rezanja jednaka i da sa puta gledano njiva izgleda fenomenalno ali kada se uđe i malo bolje pogleda u mom slučaju kada presa krene sa radom to je katastrofa.Celi komplet ne isečeni štapovi kukuruza ulaze unutra.Bukvalno su pokošeni i ništa više a to nije posao.

Maticu sta pricas ti??? Ove godine preko 15 jutara kukurzovine(ne secam se tacno koliko hilajda bala) izbalirano,za mojim zmaj kombajnom,i nikakve katastrofe ja tu video nisam...

I da se dopunim,istu sam prosle godine i zaoravao bez nekih vecih problema,jer se okisalo i nisam stigao da zapalim...

Sigurno je moralo biti najmanje 100.000 bala ako ne i više kada se ne sećate.O radu roto sečki rekao sam šta imam tako da...

Geringhoff ima kod mene noževe debljine 6mm, ali su originalni kovani, i na delu gde je sečivo su ispod 5mm, i normalno da lakše i bolje seku. A ovi od Huđika nisu za k..., zatupe se do debljine noža za jadan dan, ali i tako tupi solidno rade. Ovo sam delimično rešio prekaljivanjem same ivice sečiva, pa se netupe tako brzo.
Po meni, sa tim tarupom postavljenim iza otkidačkih valjaka, postavite kontra nož, kao na Olimac-u, pa možete terati brže, a i kvalitet će biti bolji.

Tesla da li možda imaš sliku tog kontra noža? Gde bi se to moglo videti? Pronašao sam sliku! Mislio sam da će biti teže pa sam zato tražio pomoć....

Poslednja izmena:
Sigurno je moralo biti najmanje 100.000 bala ako ne i više kada se ne sećate.O radu roto sečki rekao sam šta imam tako da...
Ne znam,jer nisam samo ja balirao,malo me je i cale menjao...pa nebih da se natucam neki brojevima bez potrebe... bilo je preko 2000 sigurno... A to sto ste vi rekli ne znaci da ste u pravu... :ppozdrav:

Ne znam,jer nisam samo ja balirao,malo me je i cale menjao...pa nebih da se natucam neki brojevima bez potrebe... bilo je preko 2000 sigurno... A to sto ste vi rekli ne znaci da ste u pravu... :ppozdrav:

Nije bitno koliko bala nego kako se radi iza kog berača.Ja gledam da baliram gde sam ja radio i iza šenpetera.Nisam balirao iza kombajna sa sečkama ali ako rade kao i berko onda nema problema,najduže što odseca je do 25cm (govorim iz iskustva jer mi dnevno utrči u kabinu po 20-ak komada)

Naravno,i ja sam balirao iskljucivo iza mog zmaja,25-30 cm je sasvim podnosiljivo a i lepo se radilo,jos ako cap nije veci od 10-15 cm to je onda babaroga... :D

A zasto ne bi izdrzao lanac?taj od 3/4 bez problema vuce 6 redi na djuri djakovicu,dupli lanac je nepotreban,jer ako dodje do neke havarije bolje da otkine lanac nego da pokida i iskrivi osovinu

to je uredu da bolje otkine lanac nego osovinu. ali mi se cini jako slab za to,kod mene je kukuruz vrlo jak,kad ga sjecka odreze,ja komotno mogu stat na jedan odsjeceni struk bez da se strga.jedino ako je kukuruz slabiji onda da.mozda sam u krivu ali eto to je samo moje misljenje.

A kakav je bio kukuruz prosle godine???ako je tad izdrzao onda je to to...uostalom,takav isti lanac vuce ceo zmajev 4 redni adapter,a to je mnogo vece opterecenje.

Moj lanac na sečci je pored tih obrtaja, izložen i velikoj prljavštini-kuzkuruzovine, tako da mu to bitno skraćuje vek trajanja, džaba mu i centralno podmazivanje...

Nazad
Vrh