Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kukulele;573516 Iza berka to nije slučaj je napisao(la):Ma berko pravi silazu!kad gledas iza berka moras se dobro zagledati da li je tamo bio kukuruz koliko ga je ovaj isitnio!
Pa tako je na stranim adapterima (ne svim), a i kod mene na Geringhoffu. Neide ništa više mase u heder od ovog bez tarupa, ili sa tarupom pozadi, čak ide manje, jer stabljika lakše propada kroz otkidačke valjke, i biva iseckana kao za silažu.A kako bi se ponašalo stablo u otkidačkim valjcima kada bi sečka bila ispod njih? Dal bi odsečeno stablo odkidački valjci vukli dole na sečku ili bi sve tako odsečeno džumle ulazilo u heder?
Da ali zmaj nema npr ovakve valjke da bi mogla sečka ići ispod njih ..... http://www.linamar.hu/index.php?path=&cid=68 Ne znam ,možda i grešim. Možda su ipak u stanju da "drže" stabljiku,a sečka da seče... Žao mi je što ove godine nisam uspeo makar da povećam broj obrtaja sečke... (a trebalo je jer se brže vozilo) Mislim da bi bilo mnogo bolje. Ustvari znam jer je kolega svoju ubrzao i lepše radi,a identične su. Pokušao bih to sa obrtajima,možda probati sa dužim noževima a i kontra noževe bih postavio kao npr na Olimac-u. http://www.technikboerse.com/pictures/49023435/8ca9ab455e76b7ad699f96d5e52798a8.jpg Gore nemože biti! Sve u svemu mi smo sa tarupom-sečkom zadovoljni jer je odradio-la nekih 450kj za 2godine uz minimalne popravke. 2 ležaja 6009 i jedno 5,6 noževa se polomilo samo od sebe.Pa tako je na stranim adapterima (ne svim), a i kod mene na Geringhoffu. Neide ništa više mase u heder od ovog bez tarupa, ili sa tarupom pozadi, čak ide manje, jer stabljika lakše propada kroz otkidačke valjke, i biva iseckana kao za silažu.
Imaju klasične sitnilice biljnih ostataka koje idu preko cele širine adaptera.Vise na adapteru i imaju sanke a rade tako da prave silažu od mase.Slikaću kod brata i postaviti slike da vidite.