Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Ako mislis na zmajev adapter,barem ja nemam,A i da uglavis kuciste sa prednje strane,problem je pogon da se odradi. Na Djuri Djakovicu je sa prednje strane grede i sahvata nekih 30-40% valjka.

A kako bi se ponašalo stablo u otkidačkim valjcima kada bi sečka bila ispod njih? Dal bi odsečeno stablo odkidački valjci vukli dole na sečku ili bi sve tako odsečeno džumle ulazilo u heder?

Mogu vam reći da je Matić bio u pravu.Na jednoj parceli je vršeno kombajnom sa sečkom,pa pošto mi je njiva blizu pa hajde da izbaliram.Odmah smo odustali od kupljenja i baliranja,pa to su cele stabljike.
Iza berka to nije slučaj,danas izbalirao neih 200 bala,čak mi ni jedan prst nije preskočio.

A kako bi se ponašalo stablo u otkidačkim valjcima kada bi sečka bila ispod njih? Dal bi odsečeno stablo odkidački valjci vukli dole na sečku ili bi sve tako odsečeno džumle ulazilo u heder?
Pa tako je na stranim adapterima (ne svim), a i kod mene na Geringhoffu. Neide ništa više mase u heder od ovog bez tarupa, ili sa tarupom pozadi, čak ide manje, jer stabljika lakše propada kroz otkidačke valjke, i biva iseckana kao za silažu.

Pa tako je na stranim adapterima (ne svim), a i kod mene na Geringhoffu. Neide ništa više mase u heder od ovog bez tarupa, ili sa tarupom pozadi, čak ide manje, jer stabljika lakše propada kroz otkidačke valjke, i biva iseckana kao za silažu.
Da ali zmaj nema npr ovakve valjke da bi mogla sečka ići ispod njih ..... http://www.linamar.hu/index.php?path=&cid=68 Ne znam ,možda i grešim. Možda su ipak u stanju da "drže" stabljiku,a sečka da seče... Žao mi je što ove godine nisam uspeo makar da povećam broj obrtaja sečke... (a trebalo je jer se brže vozilo) Mislim da bi bilo mnogo bolje. Ustvari znam jer je kolega svoju ubrzao i lepše radi,a identične su. Pokušao bih to sa obrtajima,možda probati sa dužim noževima a i kontra noževe bih postavio kao npr na Olimac-u. http://www.technikboerse.com/pictures/49023435/8ca9ab455e76b7ad699f96d5e52798a8.jpg Gore nemože biti! Sve u svemu mi smo sa tarupom-sečkom zadovoljni jer je odradio-la nekih 450kj za 2godine uz minimalne popravke. 2 ležaja 6009 i jedno 5,6 noževa se polomilo samo od sebe.

mislim da bi bio dovoljan jedan kontra nož,samo u smeru okretanja noževa tarupa...
drugar je stavio duže noževe 5cm i kaže da bolje seče...nisam video ni pre ni posle,al po njegovoj priči kaže da je bolje

I ja mislim da bi bolje sekli duži noževi jer na ovim starima se vidi da samo prvih par cm seče,a ostatak ne.

hudjikovi 6mm posle 400+kj jos ni jedan nije zamenjen niti ostren...

attachment.php

attachment.php

Ljudi, ne mlatite se sa duzinom noza, veca stvar je postavljanje secke, tj. tarupa.namontirao sam na dj djakovicevom adapteru Hajagoshov tarup, ovro sam 284 kj ove godine kukuruza, tarup radi kao prvog dana sitni biljne ostatke mnogo bolje nego ostali adapteri i ostali tarupi. Bez ljutnje ne prozivam nikog. jako je vazno gde adapter bere vrsi branje ili provlacenje tuluzine stabljike. Djuru smo terali u radnu do kraja brzinu odsecao je bez premca i ikakvog gusenja u adapteru stablike su maksimalno iseckane. Drugar je imao problem sa gushenjem secke pa je menjao obrtaje ali je tarup bio drugog proizvodjaca.

Imaju klasične sitnilice biljnih ostataka koje idu preko cele širine adaptera.Vise na adapteru i imaju sanke a rade tako da prave silažu od mase.Slikaću kod brata i postaviti slike da vidite.

Imaju klasične sitnilice biljnih ostataka koje idu preko cele širine adaptera.Vise na adapteru i imaju sanke a rade tako da prave silažu od mase.Slikaću kod brata i postaviti slike da vidite.

Pa to i pitam i kazem!
Zato mi je sada cudno,sto ljudi stavljaju "sadasnje" tarupe na Dj Dj.

Nazad
Vrh