Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Ja sam mislio ako neko ne vidi ništa da treba da ide kod optičara... :ppozdrav: Šaaaalim se! Zar ne bi trebalo da su malo duži noževi? Dajte i jednu sliku sa strane da vidimo kako je rešen pogon i španer. I najbitinije.... Koliko jevreja je koštalo?

Ja sam mislio ako neko ne vidi ništa da treba da ide kod optičara... :ppozdrav: Šaaaalim se! Zar ne bi trebalo da su malo duži noževi? Dajte i jednu sliku sa strane da vidimo kako je rešen pogon i španer. I najbitinije.... Koliko jevreja je koštalo?

To dal' treba nozevi treba da su duzi videcemo kada pocnemo da radimo. Pogon je resen kao i na prvoj slici (http://s10.postimage.org/yutvmfxa0/Pogon.jpg) Spanere nismo ni planirali da stavljamo. Ovo zadovoljstvo nas je izaslo 1350 E. :osmeh: :ppozdrav:

@Cicak
Sa dva noza bolje radi,lepse odseca,sitni,nema da ostane ni jedan,dok ovi sa tri imaju po koji propust,bar sto sam gledao na inostranim adapterima(sa dva DBF,Dominoni..).

Naravno da jeste.Kod mene 3/4 ojačani ne može da izdrži sezonu a kamoli 5/8 da sam mu namestio.Imaćete problema sa time.
Inače ove godine sve roto sečke na adapterima su pokazale svoje pravo lice.Kako?Lepo!Bavim se uslužnim baliranjem i muku mučim na svim mestima gde su roto sečke na Zmaj adapterima radile.Jedno je sigurno a to je da je visina rezanja jednaka i da sa puta gledano njiva izgleda fenomenalno ali kada se uđe i malo bolje pogleda u mom slučaju kada presa krene sa radom to je katastrofa.Celi komplet ne isečeni štapovi kukuruza ulaze unutra.Bukvalno su pokošeni i ništa više a to nije posao.

moj rad ove jeseni svi hvale,nigde ne idem sporije od 4,2 km/h zavisno od hibrida ima razlike ali uglavnom sečka radi perfektno
jedan je samo našao zamerku,berač izgazi vrstu a iza kombajna ostaje,moš misliti :haha:

Remont sečke od kukuruznog adaptera ali nije od Zmaja:
img0001.jpg

Montaža na kombajn:
img0007.jpg

img0010.jpg

img0012.jpg

ljudi ne moj te da "picidlacite" pa setite se kako je bilo bez secki, a malo ko je terao tarup posle vrsidbe...
sta se sad trazi od secki koje su izasle iz privatnih radionica??? neko savrsenstvo trazite???
tacno se vidi gde je kosio capelo i geringhoff, al i ova nasa sokocala lepo odrade posao...

Što se tiče lanca, kod mene je 3/4 dupli neojačani, ali na svakom kućištu, posebno za svaki red. I po meni je bolje sa dva noža, i da je ispod valjaka, a ne iza.

- - - - - - - - - -

Naravno, bolje ikakav tarup, nego nikakav.

od NS hibrida i uopšte svih hibrida koje sam radio mogu samo izdvojiti NS 640 da je nešto lošije (manje ili više) od ostalih
slika imam u telefonu po ću postaviti kad stignem...
a vama kolega mogu poslati lično čisto da uporedite sa radom vašeg 2 u 1 adaptera :haha:

ljudi ne moj te da "picidlacite" pa setite se kako je bilo bez secki, a malo ko je terao tarup posle vrsidbe...
sta se sad trazi od secki koje su izasle iz privatnih radionica??? neko savrsenstvo trazite???
tacno se vidi gde je kosio capelo i geringhoff, al i ova nasa sokocala lepo odrade posao...
Bogami jedan u selu što ima klasa sa kapelom je tako jurio po njivi da je vrlo malo bolje ili čak isto tarupirao kao i mi sa home work tarupima! Za 1000 i kusur evra ne možeš očekivati da radi kao kap,oroš,ger., koji koštaju +- 20h.e. A inače ovi što nemaju tarupe na zmajevima..... Majko mila,pa to izgleda ko da su samo počupali klipove a stabljike ostale više manje čitave! Ova godina će ostati doobro zapamćena...

kod nas New Hollandi 7070 sa capelom voze oko 12kmh briju nista ne ostavljaju...
danas sam bas gledao, DKC 5143 sam vro i vozio sam 7kmh i potom 5kmh isti k...c, ostavlja po neku stabljiku sa obe varijante brzina. sto znaci da ima dosta obrtaja za vece brzine, al jednostavno je takav hibrid...
ja nemam neki visok kriterijum o radu secki kao neki ovde sto se p.........., bitno je da tu biljku presece na par mesta da se nebi vuklo kao creva i to mi je naj bitnije, a to sto izgleda malo kao cupavo, pa to nikakvu ulogu ne igra...

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh