Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Nema puno mase ove godine, neće biti problema sa zaoravanjem,
Aron
probaj da raširis beračke valjke da stablo hvata na pozadi, onda sečka bolje odradi
Miroslave ne slazem se...bar kod nas u ataru ima kukuruza koji su 3 metra visoki,a rod jad i beda...sve do hibrida...

u pitanju je hibrid pionir a79 rasirio sam ih malte ne skroz i ubrzo sam adapter sa lancanikom od 52 zuba tarup teram bez problema neoseti ga kombajn prezadovoljan sam ovako je ove godine kad bude malo vise mase ja mislim da cu ici samo malo sporije i nista vise

idem prvom sa pola i vise od pola varijatora moze i drugom bez varijatora al meni je ovako lakse kako ti jel si ti zadovoljan

uglavnom je loša stabljika pa adapter čisto gurao napred tako da je ostajalo ne osečene,kad sam razmakao valjke ne smalo do kraja da dublje prime stabljiku sad je ok.
kod mene je pogonski lančanik od 38 zuba,zar nije mnogo 52

Aron gde si stavio lančanik od 52z? Nisi valjda na pogon hedera? Da li uključuješ heder sa vršalicom ili posebno tj na kaiš?

na pogon hedera tako kod nas svi stavljaju ja sam probao sa 34 ali mi gurao stabljiku a ovako nema problema a uklucujem normalno rucice kais se dobro naspanuje i nema problema mislim pitao sam ljude koji imaju tarup godinama i svi imaju 52 mozda sam trebao staviti sa 42 posto imam tri noza a oni dva pa mu netreba ali ovako ide perfektno

Aron-Nikola 52 zuba ti je previse,ja sam do ove godine vozio sa 50 zuba,i to ubrzanje mi je sjebalo dosta lanaca i lancanika na adapteru,pogotovo od secke. Sada sam smanjio na 42 i fino radi,nista se ne greje kao na 50...

Ja imam lančanik od 52 zuba na gornjoj osovini grla, to je onaj što se uključuje heder i nijedan lanac nije otišao a adapter radi kao da ga je kapelo napravio a tako radi već par godine i nikad nije bilo nikakvih kvarova...

Ja imam lančanik od 52 zuba na gornjoj osovini grla, to je onaj što se uključuje heder i nijedan lanac nije otišao a adapter radi kao da ga je kapelo napravio a tako radi već par godine i nikad nije bilo nikakvih kvarova...

Dobro je to,ako je stvarno tako.Jel imas tarup na adapteru??? Meni je ubijalo najcesce pogonski lanac tarupa,tj toliko su ga obrtaji grejali,da mi ni kupanje u ulju nebi pomoglo...

Adapter je ubrzan da bi kombajn mogao brže da ide, a tarup nemam na njemu...

E to je vec druga prica,a da sa 50 zuba nema prepreke i zagusivanja,ida pojede sve sto mu das,to je tacno,jedino bude kobno po tarup(lanac tarupa,lezajeve i osovinice u sklopu sa kajlama) :ppozdrav:

+ desava se u tim velikim obrtajima kada uvlakacki lanac tom brzinom gurne klip kukuruza ka spirali,ona ga izbaci napolje preko kljunova...

Aron-Nikola 52 zuba ti je previse,ja sam do ove godine vozio sa 50 zuba,i to ubrzanje mi je sjebalo dosta lanaca i lancanika na adapteru,pogotovo od secke. Sada sam smanjio na 42 i fino radi,nista se ne greje kao na 50...

godinama sam radio sa 46 bez problema i posledica,kako je dosao tarup lancanik od 46 je penzionisan jer od tada se koristi i pogon grla preko lanca pa je to povuklo za sobom drugu kombinaciju

Danas ugradjen tarup... :osmeh: Ugradjivao ga je majstor Marko iz Novog Sada. Nismo stigli danas da ga isprobamo ali cim se proba bice i slika.

Ovako to izgleda kada se sve sklopi
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Nazad
Vrh