Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Probano ali se nevidi prava brzina.Inače radi dobro,na prazno.
Dodat je još jedan klizač od plastike na mestu gde lanac dodiruje zaštitu.
kliza%C4%8D.JPG

Nemože kamera da uhvati pravu brzinu (kad sam video snimak i ja sam se začudio kako izgleda sporo).Po proračunu brzina na reduktoru je oko 900 obrtaja ,odnos u reduktoru je 1:1,8 ili 1,9.Brzina sečki je oko 1600- 1700 obrtaja.

Evo jedne neplanske probe .Šuraku ostalo 6 kj kukuruza koji je celu zimu i dobar deo proleća bio pod vodom.Dok smo mi sklapali rotosečke neko je ručno obrao većinu kukuruza .Sa 6 kj je nakupljeno oko 2,5-3 t.
Stabljika je mala i trula te će se pravi efekat rada rotosećki videti tek na jesen.
P5040004.JPG

Pa kako misliš da stignem da snimam ako ga potera brže.Posle ga je terao II skoro pun varijator.Mladji sin je vozio i kaže da je deo gde je bila trska" ošišan" pod konac.

vise nije 1000 vec 1200 evra sa tri noza sa seafovima se montira na nosecu gredu !postoji varijanta sa dva noza malo jeftiniji !proizvodjac je neki hajagos janos iz ade !(kaze majstor,da je velika potraznja pa probace malo vise zaraditi !)
Sečke koje smo Deni i ja ugradili su kupljene kod Hajagoš Janoša iz Ade i plaćene su zimus 1200 e ili 300e/komad.

ja sam pre blokade uplatio !treba cekati 45 dana.manje kuciste je sa dva noza ,to ti kosta 1200 e ,a sa tri noza je 1300 i kusur noz kosta 10 evra evo broja ako nekom zatreba 063/8075-689 ovo je sve u kompleto samo treba da kupis metar lanca !

Na 142 kod nas u selu osim 2 ili 3 kombajna jos niko nije ugradio roto secku. Prosle godine prvi put sam radio sa roto seckom i bio sam odusevljen. Nakon adaptacije kukuruza uglavnom su se raspitivali gde i koliko je kostala montaza jer bi i oni da ugrade jer im se jako svidelo kako je radjeno na njivi.
Inace ugradnju je radio Goran iz Sajkasa.

Jesenas smo kupili zmajev adapter za 2600 e rotosečke su plaćene 1200 e + razna "gvožđa" +rad i farbanje .Računica je preko 4000 e.
Zašto je cena araptera tolika ? Da je kupovan van sezone možda bi bio nešto jeftiniji .
Uvoznih, 4-rednih nisam baš nešto video po oglasima a pogotovo ih nema sa rotosečkama (po pristupačnim cenama)

Ljudi ima samo treba dosta da se traži i baza kojekuda.Brat iz HR doneo 6-redni Oroš sa rotosečkom kao nov za 4.500 eura.Isplati se skratiti ga i prilagoditi Zmaju.

Na 142 kod nas u selu osim 2 ili 3 kombajna jos niko nije ugradio roto secku. Prosle godine prvi put sam radio sa roto seckom i bio sam odusevljen. Nakon adaptacije kukuruza uglavnom su se raspitivali gde i koliko je kostala montaza jer bi i oni da ugrade jer im se jako svidelo kako je radjeno na njivi.
Inace ugradnju je radio Goran iz Sajkasa.
@Peet ajd postavi sliku tvoje roto secke. Zanima me koja varijanta je kod tebe. Izvinjavam se ako su vec negde postavljene slike ja ih nisam video. I reci koliko te kostalo. Kod nas je danas bio neki majstor Marko iz Rume(mada mislim da je smastio) i postavljao je secku na drugarov zmajev adapter ..... Slika ima ali ih ne mogu jos prebaciti nemam kabel... Sve u svemu secka ima nedostataka o kojima je ovde pisano ali ti nedostaci nisu stigli do ovog majstora sto jos vise opravdava moju sumnju da je ovo neki vikend majstor. Steta je pisati vise....

Nazad
Vrh