Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Dobro radi i sa 2 ali mu treba mozda malo vise obrtaja u odnosu na ovog sto ima 3 noza. Pazi nisam 100% siguran ali znam da je covek,koji je imao zmaja i ugradili mu secku(ali mislim da nije Goran) na heder, skinuo lancanik i stavio veci da bi dobio vise obrtaja. I razlika u tarupiranju je bila poprilicna.Otprilike kolika je pogonska remenica takav je uglavio... A ti ces dobiti ovakav lancanik verovatno.

Uploaded with ImageShack.us

Lepo odradjeno,samo taj pogon ne moze dugo da ide,kod mene se posle 3 god rada zajele obe seskant osovine ta veleika remenica i taj mali lancanik sto pokrece secku... A da ne pricao o tom kaisu na velikoj remenici koji mora biti na smrt naspanovan,jer u slucaju veceg opterecenja moze da proklizi...

Ajde iskusni ( a pre svega iskreni ) da napisu neke mane secki koje imaju i kakve su probleme imali pri zetvi, sta bi uradili drugacije!?:ppozdrav:

Attilapa tucem jedno 100-150 k.j kukuruza godisnje. Radio mi je neki privatni majstor ove kod nas u sremu,nemam zamerke na rad ili kvalitet rada nego jednostavno nije dobro osmisljeno,ovaj sistem sto ima kiraja(ako ne gresim) mi se mnogo vise svidja i bolje je reseno...
gogi666 nema tu nekih konkretnih problema,osim lanca, on je najcesca boljka,ako dodas pri tome da pred svaku sezoni obavezno moras promeniti kajle dole na zupcanicima,eventualno i osovinice jer se desi da se i one zajednu,a kada raskolpis set to onda vidis da i lezajevi popustaju,pa ako mislis da ne kuburis u sezoni promenis sve i cepas bez problema :osmeh:

Ako uradiš 150 lanaca za jednu sezonu a ti si napisao da posle 3 sezone se dešava to je oko 450 lanaca ili 257h.
A ovi tarupiraju od 10 do 20e jedan lanac nek bude srednja 15e 450x15 to ti je 6750e a sad je oko 1100e kompletan tarup sa montažom već je zaradio šest novih.

gogi666 nema tu nekih konkretnih problema,osim lanca, on je najcesca boljka,ako dodas pri tome da pred svaku sezoni obavezno moras promeniti kajle dole na zupcanicima,eventualno i osovinice jer se desi da se i one zajednu,a kada raskolpis set to onda vidis da i lezajevi popustaju,pa ako mislis da ne kuburis u sezoni promenis sve i cepas bez problema :osmeh:

Lanac opterecen pa puca ili se rasteze? Mozda vredi staviti odma nesto jaci?
A kajle mislis na zupcacinima u kucistu? Ako je tako onda mi je to malo cesto!
A to sa menjanjem svega si u pravu i dosta ili svaki put je tako i sa drugim stvarima!
Planiram da stavim tarup pa mozda mogu nesto da poboljsam pre nego sto ga i ugovorim!?

Lanac ubijaju strasno veliki obrtaji,pa se greje postepeno isteze i na kraju pukne. Stavio sam ja neki pojacan izdri malo duze ali se opet u sezoni moram menjatim min 2 puta ako radis +100 k.j Da mislim na kajle zupcanika u kucistu,kod mene samo tu i ima kajla. Moj savet ti je da pogledas ovo sto je kiraja namestio deluje mi jako interesantno i kvalitetno odradjeno...

pocelo spremanje za tarup-sutra nam dolazi Majstor Goran.../naruceno sa tri noza,pa videcemo.
hsuesp.jpg

gogi666 prve godine sam menjao sve komplet,jer je majstor stavio neki sporan kvalitet. E sad ove sto sam ja stavio izdrzale su 2 sezone,samo sada sada promenio kajle,mada opet imaju malo lufta ali nije strasno,mozda 1mm,ali zato na zupcaniku nema nista...

Gotov tarup...sve u svemu zadovoljan sam-jedina zamerka sto je bucniji nego inace adapter,ali majstori mi rekose da ce se uvek cuti pomalo,samo dok malo nalegnu zupcanici...radio je na prazno oko pola sata...a za dalje videcemo.
2s64wf4.jpg

312el2e.jpg

Postavi još koju sliku ,kako je rešen pogon ,da li će imati zaštitu ...

Evo jos jedna slika,nemam vise-nisam tada slikao,a sada sam u poslu,bice za koji dan...sta vas zanima,koji deo,sklop...pisite bice-inace u suncokretu radi odlicno!
2pq8029.jpg

Eee o tom sam ti pisao! Veci lancanik za pogon! Jesi trazio veci ili je sad takav u paketu i koliko ima zuba?

Imam dva para-za tri i cetiri ili dva noza-pa kako hocu-posto na ploci imam opcije za dva,tri ili 4 noza...

kod mene je sa dva noza. kuciste je jako veliko i liveno je. juce sam bio kod jana u padini i mogu vam reci da covek radi te tarupe za zmaja krajnje korektno, i bas se trudi da unutra bude ok ali i da vizuelno bude lep.

Nazad
Vrh