Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Odg: Tarup na uređaju za kukuruz za ZMAJ kombajne

Deni je napisao(la):
@hrničar

kako si zadovoljan sečkom ,kakav ti je adapter(proizvođač)?
Mala ispravka @HRNČIAR
Adapter je oros tip klado 4 reda ali secka izgleda nije dobro uskladjena cini mi se da treba smanjiti obrtaje.Bez nje ide

hrnciar je napisao(la):
Deni je napisao(la):
@hrničar

kako si zadovoljan sečkom ,kakav ti je adapter(proizvođač)?
Mala ispravka @HRNCIAR
Adapter je oros tip klado 4 reda ali secka izgleda nije dobro uskladjena cini mi se da treba smanjiti obrtaje.Bez nje ide

hrnčiar Sorry

hrnciar,
ako dobro vidim kućišta sečki su od zmaja.Objasni malo šta nije u redu sa obrtajima.

kiraj je napisao(la):
hrnciar,
ako dobro vidim kućišta sečki su od zmaja.Objasni malo šta nije u redu sa obrtajima.
Pa nisam jos ni ja siguran,kad udjem u kukuruz postepeno mi zaustavlja ceo adapter.
Pa onda proklizava kais.Kaka iskljucim secku onda nista negusi sem ponekad na valjcima.
za valjke to znam sta je,valjci su istroseni i nenalezu ravnomerno na kontra nozeve.
Imam osecaj da bi kombajn leteo kroz njivu samo eto j... me adapter.
Rukom kad okrecem secku ide veoma lako pa zato neznam sta prvo da radim

Koji kaiš proklizava?Koliko vidim pogon same sečke je preko lanca.

kiraj je napisao(la):
Koji kaiš proklizava?Koliko vidim pogon same sečke je preko lanca.
Proklizava pogonski kais taj sto ukljucuje adapter
Ali ja sam ga naspanovao koliko je moglo i opet

Možda su ti neki zupčanici pojedeni, pa najašavaju jedan na drugi kad se optereti?

Imam Djuru Djakovica 1620 sa setorednim adapterom pa hocu i ja da stavim secku za kukuruz pa sam razmatrao ove vase ideje, pa razmasljam da li bi mozda mogao da se ubaci reduktor od malog rasturivaca za djubrivo, i na reduktoru da bude lancanik a da dobija pogon od jedne posebne osovine preko lanca. Taj reduktor u sebi ima ulje a nije kao zmajevi ovi na suvo da rade.
Sta mislite o tome? Dajte neke komentare.

kako mislis da reduktor dobija pogon lancem? treba ti 6 kucista a kako onda? na zmajevim kucistama ide šestougaona osovina kroz njega. moras naci resenje kako ces da pokrece svih 6 kucista. e jos da proveris taj reduktor od rasturivaca da li moze da podnese velike obrtaje i snagu, ipak secka je neki odpor na osnovu od diska na rasturivacu

Ovakave reduktore sam video na 6-to rednom oros adapteru,medjusobno su povezani sa lančanikom i duplim lancem.Svih 6 sečki se pogone sa jednim pogonom .

Jeste upravu si za sve to, ali sad sam nasao neki broj u oglasima nekog majstora koji radi tarupe, pa treba da se cujem veceras sa njim. Njegov broj je 022/444007, ako nekog interesuje.

Obavesti nas šta ste dogovorili.

Čovek je iz Rume, dosad je radio samo na zmaju, ali kaže da je i za đuru isto, cena je 300E po vrsti, kaže da je do sad uradio oko desetak , njiva izgleda isto kao i kad prođe berač.

danas sam imao malo vremena, pa gledao,razmišljao kako bi moglo postaviti roto sečka ispod beračkih valjaka, evo mog plana : reduktor bih postavio na nosač (profil100x100), pogonska osovina bi prolazila između nosača sekcija (kako nacrtano), šta mislite?

Kako si ti nacrtao mislim da je dobro.Razgovarao sam sa majstorom koji je ugradio nekoliko komada ovako kako si ti nacrtao.Kad budem saznao kome je uradio ićići da to "snimim".Da li imaš rešenje za pogon sečki ? :ppozdrav:

kiraj je napisao(la):
Kako si ti nacrtao mislim da je dobro.Razgovarao sam sa majstorom koji je ugradio nekoliko komada ovako kako si ti nacrtao.Kad budem saznao kome je uradio ićići da to "snimim".Da li imaš rešenje za pogon sečki ? :ppozdrav:

još nemam,nisam stigao do toga,sigurno naćićemo neko rešenje :ppozdrav:

zdravo Deni!

Moj poznanik ima oros 6013 i sad skoro mu pravili roto secku. Kombajn mu je Djuro Djakovic. Majstor je iz Ade zove se Hajagos. Cenu ne znam, a za telefon mogu se raspitati

Nazad
Vrh