Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Odg: Tarup na uređaju za kukuruz za ZMAJ kombajne

Lako je tebi Kiraj namestiti tarup
na tvom kombajnu se vrti mečka ::namigivanje::

Koliko sam pročitao na forumu,roto sečka ne oduzima mnogo snage motoru.Nisam probao pa neznam,ali ima tu mnogo kombajna sa 105 ks koji teraju sečku.

0600835344 ili 023 511529 Marin

kiraj je napisao(la):
Koliko sam pročitao na forumu,roto sečka ne oduzima mnogo snage motoru.Nisam probao pa neznam,ali ima tu mnogo kombajna sa 105 ks koji teraju sečku.
gledao sam ja
ima moj drug 142-ku sa mečkom od 162-ke i ide bolje nego ovi sa s 46
mada niko ne ide kao prošle godine

MONTOYA je napisao(la):
kiraj je napisao(la):
gledao sam ja
ima moj drug 142-ku sa mečkom od 162-ke i ide bolje nego ovi sa s 46
mada niko ne ide kao prošle godine
jel to misliš na kombajn iz bogatića

Jedna slika iz kataloga ,pokazuje gde roto sečka treba da seče stabljiku.

Sta je bolje? Klasican tarup ili roto secka? Sta zahteva vise snage?
Sta bolje uradi posao? Video sam na pocetku teme jedan hidro pogon, sta mislite o tome?
:ppozdrav: :cao:
Razgledam polako trebace mi za sestoredni adapter na Z171

Vidi, proćitaj, temu taj klasicni tarup na hidro pogon zahtjeva više snage barem ja mislim jer imam ga na zmaju 222 (moj nema hidro pogon nego klasićan tarpu takav ) a ovaj roto ti rastereti kombajn i bolje ustini... nisam aktivan u temi ali ju redovno pratim i ćitam.. imas tu član abro je postavio slike roto sječke.. pa pogledaj mozes to i sam da uradiš .. :ppozdrav: :cao:

Kod mene su se izveštili sa tim tarupima.Rade dva majstora i pogon je klasičan preko kajševa ili lanca i roto sečke ne klasičan tarup jer je ogromna razlika što se tiče potrebne snage za rad obe varijante. Kome treba tel poslaću mu na PP. :ppozdrav:

Da li ima jos neko slike roto-secke na zmaju?i da li je neko stavljao neka druga kucista,a da nisu od zmajevih berackih valjaka?

Ovako nešto bi trebali ugraditi.

Kasno,već sam kupio zmaja. :D

Malo je problem sto ova kucista od berackih valjaka dolaze mnogo nazad iza berackih valjaka, tako da valjci ne guraju kukuruzovinu direktno na secku.danas smo to bas razgledali sa drugarem.a nemoguce ih je postaviti malo napred.da li neko ima nekakvo resenje?nameravamo da pravimo secku na 6-redni adapter(zmaj125)

Jednostavno izmislite neko revolucionarno rešenje pa ga podelite sa svima na forumu jer ipak forum nije enciklopedija znanja! :cao:

jbrtka je napisao(la):
Malo je problem sto ova kucista od berackih valjaka dolaze mnogo nazad iza berackih valjaka, tako da valjci ne guraju kukuruzovinu direktno na secku.danas smo to bas razgledali sa drugarem.a nemoguce ih je postaviti malo napred.da li neko ima nekakvo resenje?nameravamo da pravimo secku na 6-redni adapter(zmaj)
Nema nikakvih problema druze, ti ili nisi video ili ne znas po tom pitanju dovoljno. Evo ja cu ti postaviti snimak jedan kratak od ove god. da vidis kako radi adapter na Zmaju 141 sa roto seckom.
Mogu ti reci da moze ici tako nisko da ne ostaje nista vece od 10 do 12 cm.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-j340LjvimE[/youtube]

Ubačeni youtube tagovi.

@Kiraj
Da li si odlucio od koga ces kupiti secku ? Ja sam isto zainteresovan za kupovinu secke samo ne znam koja je bolja.

Nazad
Vrh