Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Odg: Tarup na uređaju za kukuruz za ZMAJ kombajne

sremac je napisao(la):
video sam to pre :D al me detaljno interesuje stelovanje i nacin kako je napravljeno .. ako moze jos koja slika .... :D

i jasam tražio pre nekih mesec dana da poslikaju detaljnije al ništa do sad , svi "trenutno zauzeti"

Danas malo radili oko kombajna-berača zmaj 240, počeli montirati pogon sečke...

IMG[img]

ako ove godine uspe sečka na ovome Zmaju kako zamislio, slično ču napraviti i na 141 dogodine

Deni, od koga si kupio reduktore i po kojoj ceni ?

sremac je napisao(la):
video sam to pre :D al me detaljno interesuje stelovanje i nacin kako je napravljeno .. ako moze jos koja slika .... :D

Slika ne znam vise gdje je ne mogu ju pronaci :(

Uglavnom, feder stavis kakav imas. a tamo na osloncu cjevi gdje sipka prolazi, stavis navojnu sipku i preko nje spanas feder koliko ti treba da otvoris cjev. jednostavno da jednostavnije biti ne moze. kad je cjev otvorena, feder je otpusten. Pri zatvaranju cjevi feder ublazava udar. Ma prava stvar.

Koliko mi je poznato da to veci zmajevi s rucnim otvaranjem imaju tvornicki napravljeno, samo je unutar limarije, ne vidi se iz vana. nadji neki 161 162, pa idi pogledaj.

nesto su mi tanki nozevi tarupa :sta:,jel to noz kao za secku na kombaju,jel se reduktori kupaju u ulju ili samo mazalica

Ne razumem,kako mislite da se reduktori kupaju u ulju,tj kako da zadrzite to ulje unuti,jer kroz kucista prolazi sestougaona osovina a koliko ja znam semenig za sestougaonu osovinu ne postoji... :sta:

a ko prica o seskantu :sta:,pogledaj par stranica nazad sa tri noza :cao:

danger je napisao(la):
a ko prica o seskantu :sta:,pogledaj par stranica nazad sa tri noza :cao:

Pa postavio si pitanje vezano za predhodne slike kucista dali se kupaju u ulju a sestougaona osovina prolazi kroz njih... :cao:

a ti nisi cuo za sestougaoni semering :haha:,nema sta imas dobru moc zapazanja ::svaka cast::,ja nisam na prethodnoj gledao osovinu nego kuciste,priznajem......kriv sam.....

Niko u vas ne sumnja nego imate li neku sliku namontiranog tarupa,video prikaz u radu,kod mene u dvoristu postoji jedno staro pravilo da "farba ne vrse"prema tome ni ova lepa farba mi ne znaci nista dok ne vidim...Mozete li prikazati otvoreno kuciste da vidimo prenos?

Spajki je napisao(la):
Niko u vas ne sumnja nego imate li neku sliku namontiranog tarupa,video prikaz u radu,kod mene u dvoristu postoji jedno staro pravilo da "farba ne vrse"prema tome ni ova lepa farba mi ne znaci nista dok ne vidim...Mozete li prikazati otvoreno kuciste da vidimo prenos?
imam dosta slika veceras cu vam staviti slike da vidite od nju holanda do djure dajakovica i video snimak jedan

danger je napisao(la):
nesto su mi tanki nozevi tarupa :sta:,jel to noz kao za secku na kombaju,jel se reduktori kupaju u ulju ili samo mazalica
nozevi su od 6 milimetara laki su debeli nozevi razbijaju lezAJEVE U KUCISTIMA, hudjik mi radi nozeve, mast ide u kucista oko kila masti, rade na 1400-1600 obrtaja, i nosi ga motor od 105 konja bez problema, musterija iz vrsca je okruni 120 jutara bez problema.
ovde je osnovna slika, namerno stavljena, fali nosac i i,a jos nekih detalja koje nestavljam, ugraio sam 16 adaptera dosad, od ponedeljka i slike i snimci.

Moze li i na neki drugi ili samo na Zmajev adapter.

Nazad
Vrh