Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Odg: Tarup na uređaju za kukuruz za ZMAJ kombajne

Samo vas pratim i čekam da se uključim u kupovinu.
Meni isto treba za 3-redni heder.

Ovaj oros je ekstra!ovo daje na zmaja staviti bilo bi ekstra!

rile je napisao(la):
@Kiraj
Da li si odlucio od koga ces kupiti secku ? Ja sam isto zainteresovan za kupovinu secke samo ne znam koja je bolja.
Nisam odlučio ali najverovatnije će biti ona sa tri noža.Razmišljam gde je postaviti pošto nemam jasnu sliku kolika je ta sečka.(mislim da nije mala)
Kad gledam slike zmaj adaptera mislim da na njega sečka mora da ide iza reda (samo tu može stati) ali je treba približiti što bliže otkidačkim valjcima.Ako neko ima ideju evo slika bez sečke pa nek ucrta.

Post je spojen: [time]1291531859[/time]

Peet,
Niko ne spori da nemože ići nisko ,ali nestigne da isecka stabljiku dovoljno sitno.Video sam samo jednu rotosečku u radu i nisam se oduševio.Stabljike su odsečene na istoj visini od zemlje ali ima dosta stabljika koje su duge od 50-70 cm a i duže.Rotosečka je sa dva noža postavljena kao i kod Abre i Miroslav.K.

Možda dobijete ideju kako da se postavi sečka na kukuruzni adapter na osnovu ovih slika sa ovogodišnjeg sajma u NS. Žao mi je što nisam uzeo i adresu od proizvođača, već sam samo slikao eksponate.

Okrim je napisao(la):
Slično rešenje je bilo i na ovogodišnjem sajmu. Izožena su rešenja na različitim tipovima otkidačkih valjaka, ali za cenu i detalje nisam pitao. Evo nekoliko slika .

A da li ne bi mogla kucista da se namontiraju nekako sa strane berackih valjaka,ispod razdelnih limova,samo bi ostao posle problem pogona kucista.jedino lancem otpozadi da se osovina stavi tu gde svi ugradjuju kucista?

@Kiraj
Za jednu stvar dajem ti za pravo da je ista secka kao kod Abre jer taj Goran iz Sajkasa je to uradio i meni, ali opet sto se tice tih stabiljka sto ti kazez da ostaju duze odnosno 70 cm to je smesno.
Ja neznam sta si ti video i kod koga ali ja ti tvrdim da ne moze nista sitnije da se uradi, ustvari toliko je to usitnjeno sve da ni berac to ne uradi, mislim dvoredni.
E sad dal znaci to nesto sto su valjci dobro naostreni i takodje nozevi to vec neznam al znam da uradi jako dobar posao. :D :cao:

Koliko kvalitet tarupanja zavisi od brzine?

Ne mnogo ako radi kako treba. Ja u Fao 400 vozim Zmaja 141 sa 2 bez varijatora i nema razlike.
Normalno da treba voziti pravo jer ako se skrene onda idu stabiljke malo u stranu, mada ni to nije uopste strasno ako se radi dovoljno nisko. :cao:

Moguće da su noževi,tupi.Kukutuz je bio NS 6030 izuzetno visok sa jakim stablom.
Pre neki dan sam zvao Gorana koji mi reče da nema vremena da ugradjuje sečke.

kiraj je napisao(la):
Moguće da su noževi,tupi.Kukutuz je bio NS 6030 izuzetno visok sa jakim stablom.
Pre neki dan sam zvao Gorana koji mi reče da nema vremena da ugradjuje sečke.

Nacice vreme do naredne sezone! :cao:

evo jedne slike Olimac- Drago adaptera, kako je postavjen roto-sečka,

IM[img]

roto-sečka sa kontra nožem...

IMG[img]

kučište(reduktor)
IM[img]

kad bih se moglo napraviti na Zmaju... bilo bi ekstra

nije tu bitno taj kontra nož, nejbitnije je sto je secka namontirana maltene skoro ispod odkidackih valjaka, dok valjci vuku stabljiku secka istovremeno secka na sitne komade. na zmaj adapteru je to tesko izvodljivo

MONTOYA je napisao(la):
tu je fazon da iz istog kućišta dobija pogon okidački valjci i sečka
Baš taj fazon sam ja razmišljao kako bi moglo preraditi na zmaju.....

da i ja baš o tome razmišljam
da se probuši kućište sa donje strane pa da sa istog zubčanika pogoni se i sečka....

Ajde i da se nekako ugradi ali je veci problem kako bi to sve podnosila osovina OK27 koja pogoni beracke valjke,i ovako dosta crkava ,a tek remenica koja pogoni tu osovinu.A sip beraci imaju jako slicna kucista za pogon berackih valjaka kao ova adapter na poslednjoj slici

ja imam rešenje za osovinu , jednostavno podeliš sekcije na 2+2 i sa obe strane pogon (kao na 6 rednim adapterima)

@hrnčiar

kako si zadovoljan sečkom ,kakav ti je adapter(proizvođač)?

Nazad
Vrh