Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Odg: Tarup na uređaju za kukuruz za ZMAJ kombajne

Mene isto zanima roto secka za cetvororedni adapter, majstor iz Padine ugradjuje komplet oko 1500 eura, a moj drugar kaze da je platio oko 1100 al nisam ga pitao ko mu je radio. Meni treba tek za dogodine pa se nesto i ne zurim ::novac::
@kiraj kad ti hoces da ugradis? Aj javi gde si nasao najpovoljnije, mislim da i clan ganga ima nekog ko ugradjuje.

Teča,
nežurim sa ugradnjom ali se pomalo raspitujem.Marin iz Zrenjanina ugradjuje po 1100 e .Imao je svoj sajt ali izgleda da više nije u funkciji.Sačekaćemo da vidimo šta je član Ganga uradio .

Ljudi uradite i ugradite sve sami.Nije uopšte komplikovano,ja sam kod sebe sam ugradio.Kupite četiri kućišta a ostatak napravite po uzorku kod strugara.

Gde kupiti kućišta ,tj od koje mašine ? Nije problem da se ugradi ali treba sagledati vrline i mane već ugradjenih roto sečki.

Kućišta su od Zmajevih adaptera na svim takvim roto sečkama.Ima novih a ima i polovnih na prodaju,cene su od 50 do 100 eura po komadu sve zavisi gde ćeš kupovati.Mane i vrline su na svakoj iste jer sve zavisi u kakvom kvalitetu će se praviti donji deo sečke(osovina,rotor,kućište rotora,noževi).Ako napraviš extra kvalitetno bićeš baš dugo miran ali ćeš i platiti pošteno.U mom slučaju sam na Burgona ugradio takvu roto sečku i za tri reda me je izašlo 1000 eura okruglo,kalili su sve i pravili od duplo jačeg materijala pa je izašlo toliko,dve sezone ide bez problema. :cao:

U Kikindi sam video kod Duleta Bešlinog, on je ove godine pravio sečku na 2 ili 3 uredjaja, on sam pravi i kućišta. Mislim da nije cena ni blizu one koju vi spominjete.

ma ja ću na moj da namestim reduktor od pogona privodnih lanaca samo nosač noževa da napravim
neće izaći više od 300e

Koliko sam Duleta razumeo on je radio za 1700e na 4 reda.

Proveri, on je radio kompletan remont tog uredjaja sa njegovim delovima, lanci, lančanici, ležaji...

Ja sam letos kupio adapter Zmaja iz Sajkasa kod Gorana kome je on ugradio roto secku, radi fenomenalno. Cena je bila u kompletu sa korpom i blindama plus lancanik i lanac koji ide od kombajna do adaptera sa prevozom 3000 e.

A nešto kao ovo.

Isto tako sam video u Senti na vasaru za 300 evra po komadu.

Nisam još saznao cenu,radi ga čovek od kojeg sam kupio reduktor pogona kose.Mislim da je ovo reduktor namenjen za ugradnju na adapterima.Zamolio sam ga da mi pošalje slike kako izgleda ugradjen (ako ima).

Post je spojen: [time]1289393819[/time]

Cena secke je 300 Eur po redu sa dodacima do sledeceg (osovine sa lancanikom, lancanici)
Unutra su konusni zupcanici sa prenosnim odnosom 1.8 . Sistem radi u ulju, znaci ima ulja unutra.
Ja sto sam video za 142 montiran je u jedan ram od U profila. Moze cak da se vidi u Senti.
U Vasoj okolini su montirali Marjanski Neda u Melencima za 171, ako ste zainteresovani kod njih isto moze da se pogleda.
Evo i nekih slika sa Oros adaptera.

zorancile je napisao(la):
Proveri, on je radio kompletan remont tog uredjaja sa njegovim delovima, lanci, lančanici, ležaji...
Danas sam proverio.Ugradnja roto sečke sa tri klateća noža,sve njegovo,za 4 reda 1500e.

Nazad
Vrh