Odg: Tarup na uređaju za kukuruz za ZMAJ kombajne
Malo da vam se priključim o ovoj temi roto-sečki i nadam se pojasnim neke vam možda nepoznate stvari a glavni problemi oko sečki su brzina okretanja, kućište, postavljane u odnosu na rotore-valjke. Ja naime imam ugrađen original tarup na mom adapretu ZMAJ za 171 S ali ću do 10 09 postaviti novu rotosečku radi lakšeg i bržeg rada naime do sada brzina kretanja u solidnom kukuruzu nije prelazila 4,5 km ako hoćeš lepo da uradiš kako treba a uglavnom je to 3,5 km i mislim da ću u mnogome olakšati meni,kombajnu,kaiševima i još ko zna kome sve. Nekih od inovacija ste već videli kao onaj razbacivač nazad na plavom kombajnu, a postaviću vam još slika kako ja to remontujem stvari. Gledajući kako kolege rade sa takvim sečkama video sam nedostatke iako sam i sam bio spremio kućišta da i sam to montiram ali sam se predomislio i došao do novih podataka kako se to radi pa kad radim da to i bude urađeno kako treba kao i do sada što sam radio iako će odneti dosta
Kao prvo sečka mora da ima min 1800 o/min, kućište tj zupčanici moraju da sekupaju u ulju, noževu dopiru do 1/3 valjaka pa kada stablo valjci guraju prema dole direkno ga guraju na nož i što veći obrtaji to je sitniji rad. Pošto još nisam toliko iskusan sa postavljanjem slika i videa budite malo strpljivi a dobićete
dosta materijala i nadam se pozitivni rešenja.
Post je spojen: [time]1282682523[/time]