Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Odg: Tarup na uređaju za kukuruz za ZMAJ kombajne

adapter spreman za majstora gorana, cim nadem prevoz vozim ga za Sajkas
2wppc3b.jpg

Jel mi moze neko slikati spaner lanca,od rotor secke, na cetvorednom zmajevom adapteru... Ubih se razmisljajuci i ne mogu da nadjem resenje...

Ovako sam smislio ali ne valja :udri: :udri: :udri:

5wm7oo.jpg

o0nh8m.jpg

2ihnxnr.jpg

@miroslav k uredu je to ali tako spanuje vucnu stranu lanca ona koja je uvek zategnuta dok se lanac okrece...

miroslav k je napisao(la):
jesi li siguran da je to vucna strana? vucna strana je gornja

100% siguran... ja sam spanova tu donju stranu lanca i istegao da su rolnice pocele pred kraj sezone da pucaju...

Dobrinčan je napisao(la):
miroslav k je napisao(la):
jesi li siguran da je to vucna strana? vucna strana je gornja

100% siguran... ja sam spanova tu donju stranu lanca i istegao da su rolnice pocele pred kraj sezone da pucaju...
U pravu je miroslav k , gornja strana je vucna i spaner ide dole. Pogledaj malo bolje i videces da se remenica na kojoj je pogonski lancanik okrece u levo tako da je gornja strana vucna, a to sto su tebi pucale rolnice ili si pretegao lanac ili je loseg kvaliteta, probaj da stavis ojacani lanac.

Upravu ste vucna strana je gornja... meni je negde nesto krivo ili mnogo baca... jer kada naspanujem normalno lanac u jednom polozaju i okrenem malo remenice ili se malo odpusti ili se stegne...

Malo da vam se priključim o ovoj temi roto-sečki i nadam se pojasnim neke vam možda nepoznate stvari a glavni problemi oko sečki su brzina okretanja, kućište, postavljane u odnosu na rotore-valjke. Ja naime imam ugrađen original tarup na mom adapretu ZMAJ za 171 S ali ću do 10 09 postaviti novu rotosečku radi lakšeg i bržeg rada naime do sada brzina kretanja u solidnom kukuruzu nije prelazila 4,5 km ako hoćeš lepo da uradiš kako treba a uglavnom je to 3,5 km i mislim da ću u mnogome olakšati meni,kombajnu,kaiševima i još ko zna kome sve. Nekih od inovacija ste već videli kao onaj razbacivač nazad na plavom kombajnu, a postaviću vam još slika kako ja to remontujem stvari. Gledajući kako kolege rade sa takvim sečkama video sam nedostatke iako sam i sam bio spremio kućišta da i sam to montiram ali sam se predomislio i došao do novih podataka kako se to radi pa kad radim da to i bude urađeno kako treba kao i do sada što sam radio iako će odneti dosta ::novac:: Kao prvo sečka mora da ima min 1800 o/min, kućište tj zupčanici moraju da sekupaju u ulju, noževu dopiru do 1/3 valjaka pa kada stablo valjci guraju prema dole direkno ga guraju na nož i što veći obrtaji to je sitniji rad. Pošto još nisam toliko iskusan sa postavljanjem slika i videa budite malo strpljivi a dobićete
dosta materijala i nadam se pozitivni rešenja.

Post je spojen: [time]1282682523[/time]

Ovako izgleda moj kombajn pošto nisam u prvom pokušaju uspe da postavim sliku.

Da li se stavljaju i neke zastite oko diskova?

ne ide samo tako, stavljaju se gume na kraju hedera i klizaci da ga nebi previse spustio i uhvatio zemlju

moj drugar je morao da stavlja kao neku zastitu,jer mu je tarup(roto secka) jako bacao nazad prema kombajnu,donji deo kombajna je uvek bio "usran" od kukuruzovine.
jel i vi imate te probleme?

Sad posle sezone treba da radimo na drugarovu 125-icu,pa smo malo razgledali a nigde nismo videli zasitu,da li bi mogli da stavite neke slike?

@jbrtka
Evo na ovom Claas adapteru starije priozvodnje sa horizontalnim nožem sečke vidi se zaštitna guma koja ide duž celog adaptera
2n9kgty.jpg

Kod novijih tipova adaptera oko svakog rotirajućeg noža se nalazi metalna i gumena zaštita koja vremenom propadne i niko je više nemenja.
30cy41s.jpg
:cao:

Jedno pitanje za one koji su ugradjivali roto sečke na adaptere za kukuruz.Da li ste pitali u berko Mol koja je cena njihove roto sečke koju postavljaju na berače.

boze,boze,nogama da se prekrstim!

drugar za njegov platio 1000e.

Kiš ,gde je tvoj drugar kupio.
Po ovima iz berka, izadje skuplja sečka od adaptera. :sta:

Nazad
Vrh