Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na kraju creva ti je pritisak u minusu ?!?.....................imam 4m usisno crevo sa gubitkom 1bar po metru ostaju mi 3 bara na pumpu, tranzit do tifona mi je 100m tu gubi još 1 bar znači u tifonu mi ostaje 2 bara i na kraju od 270m do topa ja sam u minusu sa pritiskom..............
Živa istina ,Tužno ali istinito
Neko se bori da preživi ovu vrelinu i da mu opstane ulaganje a nekome je briga da vrelina ne prestane da može da uživa.
I koliko imate protok vode iz tih bunara na 6m ?.
Ok,koliko je 30L/m2 prevedeno u te duzne metre ?.Ne razumem se,pitam.Ako ima kap po kap logičnije je da kaže po dužnom metru a ne po m kvadratnom.
Mislis ne sme biti visinska razlika vise od 4-5m izmedju usisa i nivoa vode?1 bar pritiska= 10 m visinskog stuba.Imas razne kardanski pumpe od 4-12 bari.S tim da od pumpe do vode ne sme biti više od 4-5m.Znaci morao bi da pridješ sa pumpom sto blize vodi.
Tako sam i ja otprilike radio s tim sto je usisno crevo bilo 12m i gurao sam u tifon fi75 na 400m na kom sam imao 8 baraEvo konkretno, vucem vodu iz jednog kanala, visinska razlika je 4 metra a do vode imam 18m usisnih cevi.Guram vodu 300 metara od kojih je zanjih 100 ide uz brdo.50cevi, 25 rasprskivaca. Mozda sa usisnim crevom koje je 150 mm bi mogao da zalivam i dva takva reda.
Ako si u prilici pojasni ovaj boldovani deo ? Imam neka skromna saznanja iz srednje škole i kad se objašnjavao princip rada pumpe uglavnom se pominjao atmosferski pritisak po cm2 i 760mm visine živinog stuba kao ograničavajući faktori sa koje dubine se može " povući " voda ?To je pravilo za svako povlačenje vode. Na visini oko 7m vodeni stub se kida jer veza između molekula ne može izdržati to razvlačenje.
Ako mu je crevo 4l po duznom metru, treba mu 8 sati da izbaci 32l po duznom metruOk,koliko je 30L/m2 prevedeno u te duzne metre ?.Ne razumem se,pitam.
Moze.Dva u selu rade.Doduse jedan 75 a drugi 63. dmb motori a pumpe od Boska iz Ugrinovaca.Na bratovom 75 250m je 5barajohne, to je mali tifon, mislim da taj slap ne bi mogao sa fi 75 da radi. Koja je dužina creva?
Sila koja djeluje kao veza između molekula (kohezija) određuje i kojom silom se nešto može razvući do pucanja.Ako si u prilici pojasni ovaj boldovani deo ? Imam neka skromna saznanja iz srednje škole i kad se objašnjavao princip rada pumpe uglavnom se pominjao atmosferski pritisak po cm2 i 760mm visine živinog stuba kao ograničavajući faktori sa koje dubine se može " povući " voda ?