Sistemi za navodnjavanje

Ima pumpi koje su vsokog (tifoni) i niskog(cevi i sl) pritiska.Moja je niskog ali je stavim na 1000o kardana pa bude visokog.Inace svi lezajevi(fag iz optime) promenjeni i od tada je radila mozda 200 sati.

Da ti nije osovina u debalansu, odnosno kriva. Nesto mi to malo 200 sati da je odradila.Inace ako nađes Timken lezajeve uzmi.Sale lageri NS na kraju Simeona Piščevića u NS je dobro snabdeven. Ja bi nju prvo kod strugara odneo da se vidi osovina pa tek onda sklapao.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

@nikola indjija
Slucajno mi izasla na fejsu, a video sam da razmisljas o kupovini druge evo ako ti odgovara.
7e2d919f366f70c9f875d824d88ea2b1.jpg

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

To je pumpa iz mog sela.
Dali neko mozda ima na prodaju turbinu za tifon?
potrebna mi je za tifon f75.

Koliko vode treba otprilile za 1ha kukuruza?

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Koja im je mana?
Strogo se mora voditi racuna o nivou ulja, lezaji u gornjem sklopu slabo dobijaju podmazivanje i relativno brzo stradaju. takodje semering na izlazu iz multiplikatora osetljiv, pusti vodu u kuciste.Uvek koristiti maximalno najboljeg kvaliteta.Kapacitet , po meni dobar, radio sam sa 1600litara, sasvim je ok, nije za tifon.

Ja imam 4-5 providnih sa plastikom od firme tehno export iz Indjije traju 6-7sezona mozda i vise.Nisu skupa.Kopio pe dve god u gmp tausanovic stara pazova spansko gumeno sa plastikom.Savrseno je

Zavisi koliko imaš jaku pumpu da može da savlada gubitke.

Svaki 1m da vuče vodu iz bunara gubi 1bar. Isto tako 1 bar gubi na svakih 100 metara što gura vodu pumpa. A i na kraju na topu ti treba bar 5-6bara pritiska da to radi kako treba.

Nazad
Vrh