Sistem pdv-a?

Oldtajmeru šta si se dao u nauku ko paorpaor,troši novac i uživaj,meni rekla da ne palćam ništa ni ZDR ni PiO dok ne prođe zvanično vanredno stanje.
 
Ove godine sam prekoracio 8 mil.A inace nemam toliki promet po racunu i ne planiram da budem u pdv.Sta sada ciniti.Koja je procedura.
 
Bolje se prijavi,ako te ulove ide kazna i još kojekakve peripetije .Da li ti je velik prebačaj?Subvencije i PDV koji si ostvario ne ulaze u cifru od 8 miliona.Bolje se raspitaj u poreskoj.
Kod nas, nekoliko ljudi je debelo platilo što nisu ušli u PDV kada su prekoračili određenu cifru.
 
Prebacio sam za 1,2mil.Mada sam nesto citao pa da pitam.Racuna se sav promet po racunu i oduzima se 8%pdv od napr. prodanog kuk.i soje.Ako je tako onda prebacujem za mekih 450000 din.A za mesec dana mi se brise uplata od nekih 500000 ako se racuna 12 meseci unazad.Znaci ja sam prebacio 8mil samo na nekih 30 dana.E sada ono najbitnije.Da li ja ulazim automacki u njihov sistem tj.da li sam ja negde zabelezen da sam jedno vec presao limit i da sam od tog dana u pdv.Pa samo ceka da neka sekretarica da obradi predmet i da popusim za jedno 5 godina sve na naplatu i sa kamatom i kaznom.
 
Mislim da nisi automatski u PDV ali mogu da čačkaju kada hoće,zadnjih 12 meseci .Tada se desi da te kazne i naplate sve grehe.
Firma sa kojom radiš je dužna da poreskoj pošalje izveštaj o tvom prometu .
Prijavi se uđi u pdv ,plati i izađi.Mislim da postoji takva opcija.To je moje saznanje ,možda ima i drugih opcija
 
Nazad
Vrh