Moguce i da je imao losu nameru. Moja matematika kaze da sam ipak dobro uradio sto nisam usao kada sam kupovao traktor.Pdv je dobar uz jos jedno gazdinstvo,nego tebi je los savetnik koji te je ubedio da je to lose
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moguce i da je imao losu nameru. Moja matematika kaze da sam ipak dobro uradio sto nisam usao kada sam kupovao traktor.Pdv je dobar uz jos jedno gazdinstvo,nego tebi je los savetnik koji te je ubedio da je to lose
Pa posle kupovine traktora opet ces kupiti neku prikljucnu masinu i opet dobijas pdv za tih 5 god, a ako volis polovno da kupujes i da ulazis u pdv to ti ne treba ...Nesto mi matematika losa..kako tise nije isplatilo uci u pdv?Ja sad bi trbo imati investiciju po ovom konkursu 50.40.10..preko 40000eu.povrat bi bio oko 8000eu...troskovi knjigovode godisnje oko 500 eu...na 5god toje 2500 eu znaci meni cisto ostaje oko 5500 eu naravno trba prikupljati racune koje dosad nisam uzimo nizasta a toje neko sigurno iskoristio...a penzizko i ostalo vec ionako placam..znaci nije kao dodatni trosak i meni neki kazu neisplatise a drugi pak govore ako neudem u pdv. Da nisam pametan...e sad svako ima neku svoju pricu
Ne nego je to muljaža, ako si macan onda radi sa jednim gazdinstvom pa onda prenesi utiske, kod nas sve mora da bude muljaža samo nažalost i tome će doći kraj samo dok prođu izbori, ima nas sve strpaju u sistem pdv-ea pa ko pretekne preteko ali no.Pdv je dobar uz jos jedno gazdinstvo,nego tebi je los savetnik koji te je ubedio da je to lose
Zaboravio si da na sve sto prodas moras da platis pdvNesto mi matematika losa..kako tise nije isplatilo uci u pdv?Ja sad bi trbo imati investiciju po ovom konkursu 50.40.10..preko 40000eu.povrat bi bio oko 8000eu...troskovi knjigovode godisnje oko 500 eu...na 5god toje 2500 eu znaci meni cisto ostaje oko 5500 eu naravno trba prikupljati racune koje dosad nisam uzimo nizasta a toje neko sigurno iskoristio...a penzizko i ostalo vec ionako placam..znaci nije kao dodatni trosak i meni neki kazu neisplatise a drugi pak govore ako neudem u pdv. Da nisam pametan...e sad svako ima neku svoju pricu
100lPa npr kod nas ministarstvo subvencionise 10 lit po ha za ratarstvo i obicno u toku godine dodam jos pola od toga
Ovo je tacan odgovor.Zaboravio si da na sve sto prodas moras da platis pdv
Nekupujes seme,djubrivo,raznu hemiju i gorivo?Ovo je tacan odgovor.
Zarada ti je 10% jer taj traktor moras da kupis od necega a to je tvoja roba. Na 40.000e+pdv realno su ucario 10% tj razliku pdv-a. 4000e. Na 5g to je 800e. Knjigovodja je 500e + cimanje. 300e godisnje necu da se maltretiram.
Moj traktor je kostao 20+4 pdv
Prikljucna mehanizacija za njega 17+ 3.4 pdv.
To je 7.4k tj 3.7k realno. Proslo je 3 godine od tih 3.7k poruckao bi 2k. Ostalo bi 1.7k ali poenta je da ne planiram nista kupovati sledecih 3-4g. Prskalicu cu zameniti kad mi bas bude dosadno u zivotu jer i ova sto imam je 2013. Kad imam na njivi podrsku u vidu vode ona moze jaaako puno da uradi, tako da...
Kupujem ali je to smesno mali rashod spram prihoda koji po hektaru moram prijaviti.Nekupujes seme,djubrivo,raznu hemiju i gorivo?
Da se nebi bojao problema sa inspekcijom, po nekim preporukama treba da budemo 300000 din u plusu, na to platiš porez i mirna Bačka. Doduše jedan je imao 10 miliona zarade na ukupan prihod od 42 miliona ali je stradao još gore, kazna oko 2,7 miliona...Kupujem ali je to smesno mali rashod spram prihoda koji po hektaru moram prijaviti.