Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne znam, mislim da ako ne napraviš neki očigledan i veliki poreski prekršaj nisi upadljiv. Poznanik je inspektor, objasnio mi je kako oni rade, kaže da smo svi u nekom prekršaju ali nas svesno ne diraju ako se ne preteruje...Čovek je nedaleko od mene u 2018 godini prijavio za povrat Pdv-a 97000 litara goriva a ima u gazdinstvu 19 hektara. On je bio baš upadljiv...5-6 gazdinstava svake godine na blef provere, svi popiju neke kazne i tako radi poreska što se poljoprivrede tiče. Izneo sam mu moj slučaj, nemam potrebe ništa da muljam jer imam amortizacije 7 miliona godišnje zbog mehanizacije ali mi je letimičnim pregledom našao par prekršaja. Npr, imam prijavljenih 30 ha u gazdinstvu, promet mi se nikako ne slaže jer nemam ugovore o zakupu, to je takođe prekršaj i moj i zakupodavca. Onda je pregledao potrošnju goriva, iskreno sam mu rekao koliko zemlje radim i našao je da puno usluga ne knjižim, što takođe ne mogu, ne bih nikome ništa radio...Itd...Kapiram ja sta ti kazes. I bolje je sto se više prikaze rashoda. Samo šta misliš koliko maksimalno moglo proći rashoda bez da budeš upadljiv?