MORAŠ po zakonu SVAKI.A koji to prihod MORAS prijaviti?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
MORAŠ po zakonu SVAKI.A koji to prihod MORAS prijaviti?
Ma ja znam ljude koji rade 200 kj, imaju dva gazdinstva, 1 sa pdv, 2 bez . Na ovo sa pdv prijave godisnje 5000 kg kukuruza i nista vise. Muljacina na sto nacina, niko ih ne dira vec 10 godina....Ali koji je minimum po ha,ako radiš čisto ratarstvo?
A zar ne može 2 ili 3 različite adrese gazdinstva? Ko može dokazati da se otac i sin nisu posvađali... Pa podelili... Primer.Ali tom gazdinstvo u pdvu ce faliti novca na racunu ako hoce da izvuce od pdva. Pa ako te kontrola pretrese oba gazdinstva u smislu povezanih lica ?
Totalno netačno. Ako te uzme inspekcija na zub, možeš da imaš problema sa svim stavkama nego nas ne diraju, prijatelj mi je inspektor, kaže da smo svi u prekršaju, oni po slučajnom uzorku češljaju 5 gazdinstava godišnje. Doduše ne znam nikog ko je nabrljao zbog malo robe koju je kao imao ali znam čoveka koji je platio 3 miliona kaznu i uhapšen jer je podneo račune za gorivo za 97000 litara a ima 19 ha, takođe znam čoveka koji je platio kaznu jer je imao previše ulaza đubriva i semena a znam iz Beške ko je platio ozbiljnu kaznu za promet od 40 miliona na 23 ha prijavljena u trezor....Isto tako noko ne gleda da li si imao utrosak 120kg/ha MAPa ili 350kg/ha. Za gazdinstvo van PDVa se pumpaju repromaterijali na gazdinstvo u PDVu.
To znaci da nema nekog odredjenlg limita za gorivo po ha?Totalno netačno. Ako te uzme inspekcija na zub, možeš da imaš problema sa svim stavkama nego nas ne diraju, prijatelj mi je inspektor, kaže da smo svi u prekršaju, oni po slučajnom uzorku češljaju 5 gazdinstava godišnje. Doduše ne znam nikog ko je nabrljao zbog malo robe koju je kao imao ali znam čoveka koji je platio 3 miliona kaznu i uhapšen jer je podneo račune za gorivo za 97000 litara a ima 19 ha, takođe znam čoveka koji je platio kaznu jer je imao previše ulaza đubriva i semena a znam iz Beške ko je platio ozbiljnu kaznu za promet od 40 miliona na 23 ha prijavljena u trezor....