Sistem pdv-a?

To je pitanje za milion dolara! Pdv ide sa 8 na 10% to je sigurno, drugi deo pitanja sacekacemo da prodje Bozic pa ce se videti da li ce biti protesti ili... :osmeh:

Rekli biće oko 4000rsd ,a sad 7300rsd za to elektronsko vođenje.Svuda softveri i te komponente pojeftinjuju samo kod nas poskupljuje.

Za elektronsko vođenje PDV-a treba ili kartica ili USB sa tim programom i licencom.Taj ceo paket sam danas uplatio 7500rsd.Bez nečeg od toga se ne može raditi.

Ne.Knjigovođa mi vodi.Pošto se od 1.1.2014. mora voditi kao elektronsko tj. tako i prijavljivati neophodno je.Tako nam je rekao knjigovođa.Bio je u poreskoj par dana na predavanju u vezi toga.
Još nsu regulisali baš sve što se našeg prava tiče.Ne znaju kako da nas prebace u pravna lica.I pečat sam odradio.

Ej sad i ti zezaš.
Meni je rečeno da mora i to je to_On čovek to prati.Svako ponaosob mora imati lični USB ili tu čipovanu karticu.Isto i kao druga pravna lica.

Softver je u stvari Vaš potpis i samo sa tim potpisom možete da pristupite portalu eUprave Republike Srbije i prijavite PDV. To ne može da uradi za Vas knjigovodja odnosno može ako joj predate softver.

Ja sam samo u poreskoj podneo obrazac da knjigovodja to radi u moje ime (uneli su certfikat knjigovodstvene agencije u moj nalog). Ni taksa se ne placa na taj obrazac.

Juče su me zvali iz finansijske i kazu da sam probio limit od 4 miliona u ktobru 2011.Sva sreća pa sam svu robu uzimao na dug pa svi računi postoje u zadrugi,jer da sam uzimao za keš one fiskalne odsečke bih već sve izgubio.
Jedina dobra strana iz ovoga je da sam svo vreme i ja "VELIKI" paor a da nisam ni znao.

kazna je oko 15.000din a to i nije stršno,velik je pdv koji potržuju :ppozdrav:

Ovo je za ne poverovati. Kako to retroaktivno, jel sumljas da te je neko namerno prijavio ili si cisto srecnik.

Nazad
Vrh