Meni su već uredno zaračunali kamatu i naplatili za PIO i Zdravstveno. U junu sam išao da tražim uplatnicu da uplatim prve dve rate, i pošto nisu još znali koliko treba, napisali su mi cifru kao da su kvartali od prošle godine. Pošto su ti iznosi manji od ovogodišnjih, kasnije su mi zaračunali kamamtu za taj nedostajući deo novca, kao i za kašnjenje u uplati (prva rata treba da se uplati do 15.02. a druga do 15.5). U oktobru sam bio da uplatim 3. i 4. ratu i tad su mi zaračunali i naplatili još i kamatu od 1400 din samo za PIO (za zdravstveno ne znam napamet, a ovo sam zapamtio jer mi se činilo da dobro deru sa tim kamatama pošto je tu bilo kašnjenja za prva tri tromesečja).
Ne valja biti dobar i savestan platiša. Ovde po selu se priča da pojedini veliki poljoprivrednici duguju poreskoj upravi po više miliona (godinama ne plaćaju svoje obaveze), i njih niko ne dira, a nije nemoguće da će im se sve to možda nekad oprostiti, tj. biće možda kakva fora plati ovu godinu pa se briše sve ranije i sl. Ne kaže se džabe da kad se kola zaglave uvek se tuče onaj konj koji vuče, a ne onaj koji uvek zabušava...
Ne valja biti dobar i savestan platiša. Ovde po selu se priča da pojedini veliki poljoprivrednici duguju poreskoj upravi po više miliona (godinama ne plaćaju svoje obaveze), i njih niko ne dira, a nije nemoguće da će im se sve to možda nekad oprostiti, tj. biće možda kakva fora plati ovu godinu pa se briše sve ranije i sl. Ne kaže se džabe da kad se kola zaglave uvek se tuče onaj konj koji vuče, a ne onaj koji uvek zabušava...