Ako ispoštuješ Zakon o poljoprivrednom zemljištu i imaš saglasnost komšija da nisu zainteresovani za kupovinu susedne parcele nema ko da ti obara ugovor a to znači da ti možeš kupiti parcelu za jedan dinar, a što se tiče poreza na prenos apsolutnih prava tu si u pravu poreska uprava od opštine do opštine im različite vrednosti zemljišta, ako napišeš veću cenu u ugovoru nego što je ona procenjena od strane poreske uprave, priznaje se cena iz ugovora, u ugovoru ne mora da stoji vrednost zemljišta-parcele već u sadržaju ugovora navesti jedan član a to je " Vrednost ugovora za taksu je 20.000. dinara" i na osnovu toga ćeš platiti overu, konkretno do 10.000 vrednosti ugovora overa je 1050 dinara
Post je spojen: [time]1297662793[/time]
Odgovor za idklecin:Obavezan si da poreskoj upravi podneseš PPDG-1, akontaciono gde ćeš navesti otprilike kolko ćeš ostvariti dobit od poljoprivrednih proizvoda zatim u drugom delu kolko su ti očekivani troškovi poljoprivredne proizvodnje, podesi tako troškove da ti dobit ne bude velika, jer sa velikom dobiti platićeš veći porez na dohodak (akontaciono) za celu godinu, to ti je jedini porez koji ćeš da plaćaš mesečno, ako ti očekivana dobit je veća diže ti se i osnovica plaćanja PIO i zdravstva pazi šta radiš sa PPDG-1, posavetuj se sa knjigovđom on to dobro zna.
Post je spojen: [time]1297694053[/time]