Jugos
Član
Zasad je bilo dovoljno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kako sa tim na kraj?Spajki je napisao(la):Kako vodite i regulisete zakup zemljista vi u pdv-u a sve mora biti prikazano? Znam da na zakup placas jos 19-20% drzavi e sad to mi nije jasno
sinisa1979 je napisao(la):ma naravno da necu prikazivati nesto sto nema veze s poljoprivredom! nisam toliki saban... samo ne zelim da ostavim drzavi nista sto ne moram kad sam vec u pdv-u. na vise filtera ili ne bitno nekih drugih delova,alata nakupi se tu malo kinte za citavu godinu pa i ne bude mala odbitna stavka. znam da je mnogo manja u odnosu na sve ostalo(nafta,seme,vestak,hemija...)ali ne dam im nista sto je moje! ali nisam ni kreten da kupim nesto u vrednosti 500din pa da trazim gotovinski-pdv racun. kako kaze Mirko u Maratoncima? hocu svoj deo necete da me prevarite!
Nije bas tako....DusanA je napisao(la):Dobra stvar u PDV sistemu je sto mozes da kupujes svasta za kucu i da skidas PDV, hranu, pice, kucnu hemiju, gorivo, gradjevinski materijal, masine, bojlere, ves masine i sl.
DusanA je napisao(la):Dobra stvar u PDV sistemu je sto mozes da kupujes svasta za kucu i da skidas PDV, hranu, pice, kucnu hemiju, gorivo, gradjevinski materijal, masine, bojlere, ves masine i sl.
Upravu ste obojica ali da semože sve kupovati istina je nešto ima granice a nešto ne kao na primer izgradnja objekata za mehanizaciju, robu itd. a što se tiče inspekcije teško ko je prošao bez sankcija tako da se toga netrebate plašiti naravno pod uslovom da ste u sistem PDV-a ušli kao fizičko lice jer sve to je vaše i trošite ga za vaše gazdinstvo a kao preduzetnik i doo nema takvih previlegija i mora se mnogo strože paziti i voditi računa o svemu.Branko je napisao(la):DusanA je napisao(la):Dobra stvar u PDV sistemu je sto mozes da kupujes svasta za kucu i da skidas PDV, hranu, pice, kucnu hemiju, gorivo, gradjevinski materijal, masine, bojlere, ves masine i sl.
To ide tako samo dok ne dođe dublja kontrola a onda platiš sve i pride kaznu...