Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
sip40@ vidi se da ti se heder iskrivio, lanac ti je deljao taj deo dole ispod pogonskog lancanika, i verovatno zbog toga je lanac uvekk zapredjen
borko jagodina, da jeste stradao heder, sve ostalo sam ovih dana pregledao i do hedera je, ali ako imas prijedlog kako najlakse ispraviti heder predlozi, ili netko drugi hvala unaprijed, imao sam nekih prijedloga da hidrauliku podignem do kraja a potom dizalicom ispravljam ispod heder tj. podizem i ravnam, neznam koliko je to pametno da nebi izbio hidraulicni klip za heder....
Truya kazi mi kako rade beraci kk30 i eko 3500 i kazi mi osnovne razlike u radu izmedju ta dva beraca jer planiram da na prolece kupim jedan od ta dva ali ne znam karakteristike ni jednog?Kolega Cira je delom u pravu,ponajvise zbog sitnijih parcela gde je teze okretanje dvorednim beracem pa dosta se izgazi a sto se samog rada tice moze se kod nas u 80% parcela vuci dvoredni berac, jeste brdo ali ko je navikao nije nista strasno.Moram napomenuti da bez 80ks i duple vuce ove godine nije bilo sanse da se vuce 2-redni berac u mom kraju.kad je normalna godina mogu sa njima bez problema raditi i traktori od 50-60ks.E sad sto se beraca tice,jedan je kk30 a drugi je eko 3500,kukuruz sejem kako-kad,ali uglavnom nisam do sad prelazio 10h mada iz godine u godinu povecavam povrsine pod kukuruzom tako da ce sigurno u buducnosti biti posejano i vise.Usluge takodje nemam vise od 10-15H jer ima dosta beraca tako da bi ove navedene povrsine jedan berac odradio bez problema.KK30 je kod nas vec 14 godina a drugi berac sam uzeo pre dve godine i to prvenstveno zato sto mi je predhodni gazda dugovao novac koji nije bilo moguce na drugi nacin naplatiti pa sam mu uzeo kombajn a resto ja njemu nesto sitno doplatio preko cifre koju je on meni dugovao.U samom startu smo hteli da sredimo malo kombajn i da ga prodamo i tako izvucemo novac.Medjutim kako nam je kk30 u jako dobrom stanju i nesto ranije smo ga pretresli i sredili za nas nismo hteli da ga prodajemo,pa smo resi da izremontujemo i ovaj drugi odradimo tu sezonu i prodajemo ga na prolece.Medjutim cale je tad uvideo da lakse i brze ide posao sa oba kombajna,pogotovu kad ja odem negde da radim usluzno,otac radi nase kukuruze nezavisno od mene i na kraju nije hteo ni da cuje o prodaji
.Tako da za sad koristimo oba beraca iako ovaj drugi nije bio u planu
EDIT: Dok sam pisao post,vidim da su kolege vec prokomentarisale i moram se sloziti sa kolegom Bobo, i kod nas ponekad dvoreni berac vise moze da pravi probleme nego da koristi,pogotovu u ovakvoj godini,jeste lepo raditi sa njim i brze se uradi ali takodje znaju biti i muke kad je godina kao ova sa dosta kise.Inace imam 5 traktora a obradjujem priblizno 40h tako da mi jaci traktor nije trenutno u planu jer mi ovi za sad odradju posao bez problema.