Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Drustvo da li ste mozda drugcije resili onu rascepku sto pogoni valjke na komusaljci??? Ne one 3 sto idu jedna u drugu tu je sve ok nego mi kida one druge sto su 2 jedna u drugu!!!!!!!!!!!! Na kraju sezone muke sam patio sa tim!!!!!! Otisla mi i osovina koliko puta je pukla ta rascepka... Jedini var ove godine.. Poslednju njivu sam zavrsio tako sto sam tu zaglavio jedan onaj zubac od sunca (grablji) skracen i tako sam zavrsio poslednju njivu... Neznam kako da resim to !!!!
Nemislimo mi na istu rascepku... Nego na onu sto drzi onu krusku na osovinu e to meni kida... Ne onu veliku sto idu 3 jedna u drugu... Sta tu da podmazujem kad tu nema trenja i nema tu sta da baca...
nego ne kida one 3 jel su jace nego uvek pokida ove druge jel su 2 naravno...
bane, ja sam imao sip 35 pet godina, u odnosu na 40-ku dosta je spori, ali lagani za voziti. Ja sam ga vozio sa imt 539, najbrze sto moze da ide je treca spora, o prvoj brzoj i da ne pomisljas, ako beres u strani, i kad se nagne na desnu stranu, tu je odmah 2 spora, inace ga zatusi..Vise bih ti preporucio 40-ku ako si u mogucnosti, dosta je braza, ja svoj vozim oko 6km/h.. A da se nadovezem za pucanje sasije, za prve serije 40-ke znaju da pucaju, tanka im je sasija, dok ove nove imaju jacu sasiju, i rijetko koji zna da pukne..
Ciro ne razumijem te bas, pucaju ti oni stiftovi na srednjem valjku na koji se uklapa zupcanik na koji dolazi prenos iz reduktora sa uvlacnih raketa, ili ti pucaju oni stiftovi sto drze osovinu kroz komusacki valjak?
Tebi ustvari kida rascepku u sfernoj cauri koja ide direktno na pogonsku osovinu komusaljke.Ta sferna caura se nalazi u sklopu spojnice koju svi znamo po zarezu. Kolega Ursus je bio blizu moguceg resenja tvog problema samo sto se umesto ulja koristi tovat mast.Pogledajte malo bolje katalog od EKO3500,KK30 i Tornado 35,a ta spojnica i prenos ka svim komusaljkama su kod svih potpuno isti, u spojnicu se stavlja tovat mast i sferna caura mora da se kupa u njoj. Ne postoji tu direktno trenje ali postoje udari kako od samog ukljucenja masine u rad tako i bacanje osovina. Cak sta vise, a to ne znam dali neko radi, tovat mast ide i na sve komusacke zupcanike koji se oslanjaju jedni na druge i tako se medjusobno pogone,isto naznaceno u katalogu. Licno sam imao pre dosta godina isti problem sa kidanjem rascepke u sfernoj cauri i otkada pred sezonu rada napunim spojnicu sa tovat masti vise mi se nije pojavio taj problem.Sto se tice rascepki,ne kupujem svasta nego od Termometala iz Ade.
Pica mi onaj stift na srednjem valjku ali ne onaj iz 3 dela vec onaj drugi sto ide do samog valjka... Neznam kako da objasnim nisam slikao!!!!!
- - - - - - - - - -
Ali neznam kakve veze ima sa podmazivanjem kad puca ta rascepka sto fiksira cauru za osovinu valjka...
I ja to podmazujem UVEK i zupcanike na valjcima,e sad nisam napunio bas tu sa tovatnu mast ali je ima...