Decki, u HR se ne moze pronaci EKO 3500 za manje od 2500€ da lici na nesto, TORNADO 35 ispod 3000ne ide da je najgori na svijetu, a dobre 35-ice idu preko 3500€, TORNADO 40 se ne moze naci ispod 4000, pogotovo sad pred sezonu. Ja naletio na ovaj 40 i to cim sam vidio oglas odmah covjeka zvao da dogovorim kad se moze doci pogledati, i odmah sam pare ponio da kaparim, jer je zbilja uredan stroj, i po meni jsam ga dobio ispod cjene. Svi original lezajevi, nista mu ne fali, malo masti i lancola i da vidis... Kad ga ukljucim, samo se cuje tarup kako zuji po zraku...
Novi beraci su preskupi, tornado 40 kod nas kosta oko 11000 al drzava daje 40% od osnovne cjene nazad, i jos dobijes povrat PDV-a ako si uveden u sustav PDV-a... dakle, dobijes novog za malo vise od pola cjene, sto je donekle OK.
Za polovan berac sam dao vise nego za kombajn, i to nikome u glavu ne ide, zasto su beraci tako skupi, jer, istini za volju, malo bolja radiona i sam ga napravis, adok je kombajn samohodan stroj, i uljne pumpe, i tockovi i kabina i heder koji je sam kompliciraniji od cjelog beraca, pa sita i cjela ladja... mislim, ne ide mi u glavu zasto su beraci tako skupi...