dragan dmb
Član
ulje i mast sakupljaju prasinu mnogo
ja podmazujem sa naftom i iuljem u odnosu 3 prema 1 i vec 15 godina bez problema
ja podmazujem sa naftom i iuljem u odnosu 3 prema 1 i vec 15 godina bez problema
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel moze neka slika kako si to uradio?Zavisno o kom pogonu se radi, ja za odredjene lance koristim sprej a za odredjene ulje za lance, samo sto sam ja na mom beracu uradio centralno podmazivanje od prilike mi potrosi 1l ulja na 7-8ha = 260din... a za rad je super. Sipam i ne mislim...
Necu da tvrdim 100% ali mislim da se lanci ne mazu uljem a pogotovo ne mascu.Trebalo bi da postoje posebna maziva za lance.Mogao bi neko ko koristi te sprejeve za lance da napise nesto o tom.
Ma kakvi gresku,prava stvar je taj sprej,najgora smrt za lanac je mast,bas kao sto je prnjavor napisao.Jedanput sam taj sprej video u jednoj radnji gde inace kupujem delove i ulje i delovao mi kao dobra stvar.. Naprskam na lancima i nema one prljavstine na njima nego se sijaju ali kad ih pipnes osetis da ti prsti klizaju... Ja mislim da valjda ne pravim gresku sto koristim to?? Inace je sprej oko 800 din bio..
Ali ja nista nisam dirao oko te osovine,kako onda je dospeo naopacke??? to je islo godinama tako sve dosad...
uputstvo kaže OLJE SAE 90, ali nije loše ni preko preći sa tovatnom mašću.