SIP berači

Nemogu na slici bas da ocenim.. Mozda si i upravu jer stvarno nemogu lepo da ocenim.. Ali ne vidim zasto bi se taj reduktor pomerioiz ose.. Jedino ako se olabavio..

ma da nije samo ova druga strana visnula. da je negde pukao, pa da je visnuo deo sa uvodnicima kukuruza.

pregledaj ti i varove cele te bočne desne strane.

nadam se da nije to.

To mogu da kazem odmah da sam ceo berac posle brbe detaljno oprao izduvao i detaljno pregledao da nije neki lezaj ili nesto crklo da imam cim da se zanimam preko zime.. Nigde nije naprsao a kamoli da je pukao u to sam siguran... Proveravao sam i od ispod i one srafove sto drze onaj reduktor iz kog krecu one sporale i sve ke ok...

Pa stvarno neznam sta bi drugo moglo da bude.. Zamenicu ja to sve tu i videcu kako se ponasa..

To im je izgleda mana, pokusavao sam i neke vece sajmne da postavim, al opet nista, tacno se primeti kako se vije kad se odjednom doda gas.
Kazi mi koju deb;ljinu materijala si korstio sad za novo, ja mislim neku destku da uzmem i da ne razmisljam
I meni je isti problem bio pre 2 sezone ,nosac reduktora je 8mm indentican kao stari stim sto su savijeni delovi duzi. Borko u trifun sam odradio i sada je ok.Mislim da je bitno naci sta je uzrocnik ovakve havarije.Ja sam mog zmaja 214 sve preradio to znas ,meni elevator je kocio to jest donji lezajevi blokirali ,ni tovatnu mast nisu primali. Nije ona sigurnosna spoljka radila i normalno negde je moralo da vrisne.Cira92 prekontrolisi lezajeve na komusackom stolu beracki pogledaj.

- - - - - - - - - -

Cira92 osovine nisu u osi, na slici se tacno vidi. Kako su ti i kolege vec i savetovale oko zamene lanca i lancanika, to obavezno odraditi, ali nikako lanac bez lancanika.
Ali imaces i dalje problema dok ne vratis sve u osi

121212gq.jpg
Meni izgleda da nije u osi, a mozda se i varam, evo obelezio sam strelicama osovine i lanac se tacno vidi kako gore ide vise iza ovog lima

Ja mislim da slika vara jer lanac krece na dole pa zato se cini da se udaljava od lima.. Ili se to pa meni cini??? :sta: Da pogledam mozda imam jos koju sliku bolju..

- - - - - - - - - -

Pogledaj na ovu sliku ove se vidi da je u pravcu..

BCrtQ.jpg

Pa ja sam uporedjivao danas i onako na izgled ne deluje da nije u osi ali mozda tu nijansa odlucuje.. JA nemogu necim da izmerim to da bude 100% u centru..

taj reduktor se vrlo lako moze doterati odvrtanjem 4 vijka koja prolaze kroz sire rupe pa ima mesta za stelovanje a i da nije 100% u pravcu ova spojka od lanca za toliko ima lufta normalno ne moze puno da ispravi ali malo moze tako da taj reduktor bi ja iskljucio kao mogucnost
po meni bi trebala pogonska osovina da se dovede u pravacjer mi se cini da je ona skidana novi lancanici i lanac (lancanike dovesti u pravac) i resen problem

Osovina jeste skidana i onaj reduktor iz kog krece ona.. Sipao sam ulje i zamenio semeringe.. Mozda nisam lepo vratio taj reduktor u pravac...

Kolega i ja sam imao slican problem pre dve godine grejao se taj lanac ko lud,kupio sam nov i problem je reseno za nekih 15 evra u Agroprofilu(nov lanac) u Adi.

Meni se čini da je problem u lancu, jer tu su dosta jaki zupčanici da se oni potroše. Lanac kada se kidao uvjek je negde zapeo te se uvijao. Dali si probao skinuti lanac stavit na ravnu površinu,okretat na sve četiri strane. naravno razdvojen, ne spojen u kolut, pa pogledaj svaku stranu posebno. A za mazanje lanaca koristim ulje za lance motornih pila.

Necu da tvrdim 100% ali mislim da se lanci ne mazu uljem a pogotovo ne mascu.Trebalo bi da postoje posebna maziva za lance.Mogao bi neko ko koristi te sprejeve za lance da napise nesto o tom.

Zavisno o kom pogonu se radi, ja za odredjene lance koristim sprej a za odredjene ulje za lance, samo sto sam ja na mom beracu uradio centralno podmazivanje od prilike mi potrosi 1l ulja na 7-8ha = 260din... a za rad je super. Sipam i ne mislim...

Nazad
Vrh