pišem post za postom da bi svi članovi vidjeli , ako uradim EDIT prethodnog posta nije to to
evo ovako , kao prvo želim da se zahvalim svima koji su pomogli u remontovanju ove moje mašinice , mnogo su mi pomogli svojim iskustvima,savjetima,sugestijama odnosno svojim znanjem što je za mene velika stvar
ustvari osvjetlali su bar dio foruma koji bi trebao da se ugleda na ovakve ljude koji pomažu i dijele svoje znanje , odnosno razmjenjuju
danas sam išao i probao berač , znači od momenta uključivanja berač je počeo da normalno radi bez ijedne sitnice a kamoli greške
jedina stvar koju sam primijetio da privodni lanci izgleda nisu iste dužine , odnosno broj članaka se razlikuje , lanci su u dobrom stanju ali vjerovatno će oba ići nova
druga stvar je famozni desni točak , ničemu ne smeta ako je sve u redu , ali ako su redovi stisnuti onda dolazi do gaženja koje mi se ni najmanje ne svidja
brao sam po najvećoj vrućini danas i po meni ovo je sasvim dobro , odlično
svaki klip je oguljen , negdje poneka ljuska ostala ali ima ih koje se provuku i van klipa pošto nema ventilatora , ali to me ni najmanje ne zabrinjava
vlatko vuče berač bez imalo muke , mislio sam da će biti problema sa jednostepenim kvačilom ali ni to nije problem jer uopšte nema potrebe za zastajkivanjem da proguta
kretao sam se brzinom od 4,5kmh do nekih 10kmh , najbolje radi na nekih 6-7kmh i kardanom na 400-420rpm , mada ni na 10km nisam uspio da ga zagušim , radilo se o ''srednjem'' kukuruzu