Silokombajn

Ja sam misljenja da traktor ispod 50 konja nema sta da radi sa silokombajnom. Nema tu postenog posla. Komsija sa Fiatom 500DT koji ima snage oho ho za svojih 50 konja vristi ispod Mex 2. Ako vec mora da radi 542 onda PZ80, ne sijece nesto posebno ali je laksi za nositi od Pottingera 1.

Pozdrav, molio bih za pomoć, planiram kupovinu silo kombajna koji cu vuci sa imt 542. Moze li mi neko preporučiti neki manji i lakši kombajn da nebi uništio traktor,ovde kod mene neki mi preporučuju potinger 1,pz 80, mada su mišljenja podeljena i koji bi sitnije seko, unapred hvala.
542 sigurno moze da radi sa pz80, krone mc10, kemper mais wolf super. Pottinger 1 tesko, moja preporuka je krone mc 10, dosta se lako pogoni i od ovih manjih kombajna najsitnije sece nema neki veliki kapacitet ali radi dobro.

U ovako losim godinama radit ce i ici ce svaka kombinacija, problem nastaje kad je kukuruz jak i dobar . Sta onda? unisi se traktor . Sto kaze hazze ispod 50 konja nista barem po meni. Ako mora onda neki kemper, pz, nesto na remenje, zbog nosenja i hidraulike na traktorima

I sta ce 542 u ovom kukuruzu ? Visok je dobro preko 3 metra. Da je bila malo bolja godina bila bi i deblja stabljika ,ali i u ovakom isao bi prva spora i kvacilo, a tu nema postenog posla, podera ga.
f6314e6a2e1a39fb71380884f3df52bc.jpg

Poslano sa mog Picasso koristeći Tapatalk

Gledam prema mojem traktoru. Ako ja idem u kukuruzu od bezmalo 4m drugom sporom lagano bez gusenja sa 55ks kontam da bi isao ovaj prvom sporom bez nekoh problema.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Alene, to je skoro 15 konja razlike. Nije bas mala razlika moras priznati.

Kod nas rade sa 45 ka dosta, bitmo je i da je kombajn u dobrom stanju i dobro nastelovan

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Zna li neko kako se rastavlja uvlacni valjak na MEX2 ? Preskace mi u radu i zna stati potpuno, samo desni (gledano s prednje strane. Gore su lezajevi dobri na osovini, a i zupcanici..u valjku preskace..

To samo dok napravimo mesta vozimo u rikverc,posle ga zaokrenemo u stranu i vozimo kao jednoredni... Ide na 1000 obrtaja,tako je i preporuceno za njega...

Sent from mTalk

Da 82ks... Juce je isao u malo boljem kukuruzu,ide bez problema,isli smo i malo brze...za ne poverovati ali isto opterecenje stvara rusu i kao jednoredni mengele 280 koji sam imao pre ovog...

Sent from mTalk

Ljudi Lifamov silo kombajn me odusevio kako sitno sece, znaci pepeo moze da napravi, ali ubica za traktor

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Пошто сам постављао питања у вези куповине сило кобајна сад хоћу да изнесем свој утисак у вези истог.Купио сам сило комбајн потингер „ок".Могу рећи да је одлична машина.Лак за трактор,ситно меље,брзина рада му је више него солидна,веома је једноставан.Све у свему ја сам презадовољан машином.

Nazad
Vrh