Silokombajn

Loše da lošije ne može biti... Al ipak imalo je nekog bednog klipa srazmernog stablu....ruja se borio samo tako,temperatura 39 napolju,on ne prelazi 80 stepeni a vise od pola hladnjaka zatvoreno polenom ambrozije....

Sent from mTalk

Na koliko se steluju nozevi od kontra noza na silokombajnima? Kod mene imam problem na mengele mb 200 da bi je bruz za ostrenje malo tanji na spoljnim ivicama i tako vise ostri sredinu nozeva a ivice ostaju nenaostrene. Tako da je ta sredina odmacena od kontra noza neki 2 3mm a ivice su blizu i ne moze se primaci vise kontra nozu. Spoljnu sam ostrio brusilicom ali unutrasnju ne mogu sto ne bih poskidao nozeve skroz.

Moj ti je predlog kupi novi brus i to poravnaj,i ne dohvataj brusilicom ni slucajno,jer kad ih jednom brusilicom skines ne jednacito,jedan vise drugi manje,to vise neces uvesti u red nikada...

Sent from mTalk

Znam tako je moj rodjak kupio kombajn bez onog sistema za ostrenje i ostrio samo brusilicom i potrosio nozeve za 3 godine skroz. Razmisljao sam ja da uzmem novi brus ali onda ce ponovo potrositi ivicu brusa dok skine par mm nozeva i opet cu imati isti problem u buducem ostrenju?

Kod mene je noz od kontra noza otprilike 1cm i sijece sasvim fino. Kako sam naso na nekoj njemackoj stranici da silaze ne smije bit manja od 1 -1.5 cm zbog prezivanja goveda tako sam i odmako. U zelenoj silazi sijece sitno dok u suhljoj i zrelijoj propusta samo vise komusine i nista vise.
Ako su ti orginalni nozevi sa vidijem onda poslusaj milana kupi novi brus i polako izostri a ako nisu onda obrusi nekako i stavi novi brus.

Zanemarit kamare naopako :haha:

Nozevi jesu orginal sa vidijom, ja sam mislio brusilicom da poravnam koliko toliko i onda poravnam brusom kad vratim nozeve. Nozevi jesu pri kraju ali ja ne radim mnogo ukupno 1ha sto meni sto drugima i dovoljno jednom da se naostri godisnje.

Nemoj kolega brusilicom ,skini ih i odnesi na magnetnu da se naoštre i kad to staviš nećeš vjerovati kako silokombajn radi i prve dve godine nema više diranja poslije ponekad na brus

Magnetna brusilica naostri nozeve savrseno a ne pali i ne kida ih takode resetke i nozeve za masinu za mljevenje mesa kad na to naostris ne mozes prepoznat

Poslano sa mog LG-M200 koristeći Tapatalk
Evo to je stroj
23d1256b3704b54a8e1341ac8e2590a6.jpg

Poslano sa mog LG-M200 koristeći Tapatalk

@milan usluzno radjeno zena prosijecala. U vecini slucajeva ili su kamare lijeva ili su naopako, dok su muski znali bacat i lijeva i desna i u svaku redu i unuttar rede i u sredini prosjecenog. Usluge su cudo jos sve malo posjedi 3 4 duluma i manje pa vecinu se nemam racuna okretat, brze se vratim u rikverc. Ove godine sam mogo u Minhen otic na rikverc s prikolicom i kombajem :haha:
usput da pitam jel ko kupovo nozeve za mengele 280? Gdje koji proizvodjac kakav je materijal?

Sve zavisi, na SIP- u ni da je mikronski zazor i najostriji nozevi, on ce opet da ostavlja komusinu i krupno da sece. Prevelika je brzina uvlakackih valjaka u odnosu na bubanj.

Nazad
Vrh