Silokombajn

Дали је неко вадио турбину на мекс ок комбајну,ја данас покушо па ми неиде

Kolege, da li neko zna , ili moze da izmeri precnik bubnja (spoljni), kvadratnu cev lule i dimenzije glavne nosece cevi na SIP SK 80?
Hvala vam puno.

Danas gledah malo cisto iz radoznalosti kojih kombajna ima na prodaju, i malo mi lifam zapade za oko.
Po slikama slucajno videh da se rezanje ne obavlja u bubnju, vec on sluzi samo za izduvavanje.
Ima li neko sliku tog sklopa, bas me zanima kako to izgleda.
Pozdrav :cvetic:

Rezni sto je pod 90 stepeni u odnosu na bubanj. Tim principom dobro melje ali dosta opterecuje traktor.

silokombajn-lifam-kemper-slika-19043556.jpg

Molio bih za vasu pomoć, planiram da kupim silokombajn pa me interesuje vase mišljenje sa koji silokombajn da uparim imt558.Radio bih svoje i malo uslugu, molim za vase preporuke da nebi uništio traktor a da ipak imam neku brzinu zbog uslugu i naravno sitnu silazi, unapred hvala.

I ja sam za mengele ali neznam koji broj, da nebi bilo jak traktor a spor kombajn ili jak kombajn a da traktor nema snage da ga pogoni. Zato sam hteo vasa iskusna mišljenja, razmišljam samo između mengele i potingera.

I ja trazim Mengele 290 ili 300. Juznije, Mengele 210-220,, 558 je dosta spor na kardanu, moraces tu biti pun gas.. Blizu mene covjek Ima 558 i nov Sipov silokombajn, radi sebi nekih 2-3ha i to je to. Prva spora i pun gas..

Moj drug radi sa 558 i lifam, nije losa kombinacija, a da mora pun gas, mora.
Po meni ni jedan drugi ne moze sitnije da isece. Bar ocisti motor od garezi, bude malo i plamena na auspuhu al' Boze moj.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

I ja trazim Mengele 290 ili 300. Juznije, Mengele 210-220,, 558 je dosta spor na kardanu, moraces tu biti pun gas.. Blizu mene covjek Ima 558 i nov Sipov silokombajn, radi sebi nekih 2-3ha i to je to. Prva spora i pun gas..
Pottinger mex-ok ili pz-zweger 80mh,moja preporuka lagan za nositi a uradi posla koliko I dva lifama

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Ako sam dobro razumeo znaci da tražim mengele 210 ili 220,neznam kakav je taj pz sa 4bublja ali meni sto je covek radio proslu sezonu sa pz bilo je dosta krupno i non stop mu vetar gusto, tako da sam malo razočaran u pz.

Ko zna u kakvom je stanju bio taj pz,a i mozda je onaj sa 2 bubnja kao i SIP,oni seku krupno,imali smo SIP 30 godina.
PZ 80mh,4 bubnja,ako je po ps,ostri nozevi,pravi celulozu,isto kao i mengele 290.al mengele je jako tezak,treba dosta jaci traktor(sa pz radi traktor od 50ks bez problema,) a takav traktor mengele kolje i to dobro.Radio sa oba,mengele je bio u super stanju al se kratko zadrzao kod nas.

Kada se gleda silo kombajn na sta obratiti paznju prilikom kupovine . Ucemu je razlika u radi sa 4 ili 2 bubnja .

Nazad
Vrh