Setvospremači

@sale ratar hvala puno na savetima, idem sutra pa cu to sve pogledati bas.....samo ne znam sta su 'karovi'? Mislis kao neki ostaci, cigle i to? Za centralnu osovinu znam da nema, bio je jedan u oglasima 2.9 i rece mi covek da je taj imao bas tu osovinu, posto dok je nije imao je iskrivio rotore kod nekog salasa spremao pa svasta uletelo...Javim utiske sutra
Karov međni kamen, rotor kad pređe (ponaročito prednji nazubljeni pošto je većeg prečnika) preko njega hoće da upadne između vlahova i onda ga trgne i iskrivi, sad sam iskrivio jedan kad smo radili puteve, ljudi ukopaju u put kamen.

Pre par god.kupio imt 4.10 predhodni vlasnik skidao s opruge,farbao komplet spremač,i nije ih vratio kako treba.Gledam danas,ima oznake krugić,i ima nekih slova.Na koju oznaku treba da stoje s opruge?Mada momački je ofarbao,negde ni ne vide se oznake 😮

Ja na svom nisam našao ništa napisano, samo udareni kružiči gde treba da stoje S opruge

Sta ce vam kruzici, metar u ruke i belezi, razmak 10 cm i da svaka sledeca ide na sledeci red da bi u istom redu bile sto dalje jedna od druge da ne gusi, kad pogledas odozgore da od napred ka nazad idu dijagonalno

Bas tako kao sto Barbula kaze, u prvom redu bude skroz do rama u drugom 10 cm od rama, u trecem 20 u cetvrtom 30cm.
Tako dodje da su opruge na 40 cm u jednom redu.
Skoro sam prepakovao na mom rau pa cu sutra slikati

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Kako to brate moj ako u cetvrtom redu ide na 30 cm od rama sa jedne i isto tako sa druge strane,moze se razmeriti i uklopiti da bude raznih kombinacija, skoro sam video na nekom setvospremacu da u jednom redu ima samo dve opruge i nosac za njih samo u sredini za dva polja,sve zavisi i od sirine spremaca i broja opruga pa se moze rasporediti da u svakom redu bude isti broj opruga i onda se rasporedi da u jednom redu budu sto dalje jedna od druge da se dobro uklopi

Poslednja izmena:
Kako to brate moj ako u cetvrtom redu ide na 30 cm od rama sa jedne i isto tako sa druge strane,moze se razmeriti i uklopiti da bude raznih kombinacija, skoro sam video na nekom setvospremacu da u jednom redu ima samo dve opruge i nosac za njih samo u sredini za dva polja,sve zavisi i od sirine spremaca i broja opruga pa se moze rasporediti da u svakom redu bude isti broj opruga i onda se rasporedi da u jednom redu budu sto dalje jedna od druge da se dobro uklopi

Tako je. Na imt (kongskilde) 2.10 (tako nesto)… Treci red (cini mi se) nosi samo 2 opruge na sredini…

Ne znam koliko se vidi isao sam sada po mraku da slikam.
Samo u drugom redu imam 5 opruga u ostala 3 po 6
Vidi se da su dijagonalno u liniji sto kaze Barbula, pokrivaju celu povrsinu
2f42ec57a2f7d1dffaddad24cd21d4b3.jpg
7bb05ee31f10177d87a9d5e8e4ce5862.jpg
2fb17a80ece1ce29ff1a8426585efb2b.jpg
e7760064f5f35ee93112f7ce5e43d065.jpg

Ne znam stvarno, nisam ga nikada merio.
Kada stanem sa strane treba dobro da zapnem da bih ga digao, ali mogu da ga odignem od zemlje.
Jeste 2.5m

Ako ih pakujem na 40cm u redu onda nemam mesta za jos dve

Ahahaha dugo nisam video zanimljiviji tekst kao kod ovog prvog :D Gde se moze nabaviti takva daska kao sto je kod njega? Cini mi se da to nije original ili se varam?

Siniša, to pravilo važi za Imt.
Rau Metogradnja ima rotor od 280 cm ali ima 26 S opruga. Nema mesta za više.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Siniša, to pravilo važi za Imt.
Rau Metogradnja ima rotor od 280 cm ali ima 26 S opruga.
Mislim da bi ipak moralo biti 10 u metar, jer je spremač-spremač.
Kada se postave pačije šape, ako nema dovoljno S-ova, nećeš imati pokrivenu kompletnu površinu. A to što je rotor širi, to je zato da preklapa u sledećem progodu. Kao što je na imt-u sa duplim rotorima smaknuti prvi red u odnosu na drugi.

Nazad
Vrh