Setvospremači

Danas pušten u rad novi Consum 5.0 što smo uzeli.
Što se tiče kvaliteta izrade i dalje sam zadovoljan ali sam se razočarao za jedno.
Ne mogu da verujem da spremač izađe iz proizvodnje i dođe do vlasnika, a da pritom ni jedan šraf nije dotegnut 😡
Na noževima opruga svaki od pola kruga do skoro 2 kruga sam stezao, komplet šrafovi od rotora tj kućišta ležajeva popušteni do daske...samo rukom navrnuti.
Sve sam redom išao i dotegao...
Mislim da je sramota za jednog našeg dobrog proizvođača da takvu mašinu pušta krajnjem korisniku.

Tako sam i ja sve dotezao na Imt-ovom. Menjao gumice u jednom klipu ubrzo a u drugom još uvek ne (13 godina). Ali dobro, bitno je da posle služi i da budeš zadovoljan.

Danas pušten u rad novi Consum 5.0 što smo uzeli.
Što se tiče kvaliteta izrade i dalje sam zadovoljan ali sam se razočarao za jedno.
Ne mogu da verujem da spremač izađe iz proizvodnje i dođe do vlasnika, a da pritom ni jedan šraf nije dotegnut 😡
Na noževima opruga svaki od pola kruga do skoro 2 kruga sam stezao, komplet šrafovi od rotora tj kućišta ležajeva popušteni do daske...samo rukom navrnuti.
Sve sam redom išao i dotegao...
Mislim da je sramota za jednog našeg dobrog proizvođača da takvu mašinu pušta krajnjem korisniku.
Trebao si gospodu da pozoveš i da izađu na lice mesta ako ništa drugo čisto da znaju mada ja sam bio u decembru po nazubljene flahove za prednje rotore (menjao ih) i koliko vidim kanda su oni malo sustali, ponašaju se statično i ništa ne menjaju, nema novih rešenja jedno te isto i to će ih na kraju zatvoriti. čim radnici prave takve propuste nešto neštima ali no.

Šta mislite koliko novih setvospremača je prodato i da li su radnici dobili plate na vreme? Sad su drljače u modi + što je došlo neko ludo vreme pa se sve jako slabo prodaje zbog finansija a toj firmi su setvospremač i tanjirača glavni aduti za prodaju.

Pa, možda kod spremača nema, ali ima drugih oruđa koje bi mogli da prave. Na primer kratka tanjirača, BB lifter, rasipač, podrivač, plug... Možda i prave nešto od nabrojanog ali što kaže @Bubu tanjirača i spremač su im glavni aduti. Za ostale proizvode, ako ih imaju, se ni ne zna.
A i po pitanju tanjirače... Predložio sam im da naprave X tanjiraču koja bi bila na postojećem modelu šasije od V tanjirače, iste osovine, rotori pozadi... znači ne mora se bog zna šta menjati, samo treba drugačije sastaviti. Međutim ni da čuju.

Šta mislite koliko novih setvospremača je prodato i da li su radnici dobili plate na vreme? Sad su drljače u modi + što je došlo neko ludo vreme pa se sve jako slabo prodaje zbog finansija a toj firmi su setvospremač i tanjirača glavni aduti za prodaju.
Što se njihovih mašina tiče stvarno su odlične i tu nema komentara uzeo sam sad spremač, a pre 3 godine i novu tanjiraču od njih ali su za direktnu saradnju katastrofa. Bezobrazni, neprofesionalni... Već sam spominjao da sam i jedno i drugo uzeo preko Ćorića sa kim do sada imam odličnu saradnju i dobijao mašine Consumove brže nego direktno da sam uzimao iz proizvodnje, za iste pare uz sve moguće dogovore za dokumentaciju, papire za konkurse i sl.

Što se njihovih mašina tiče stvarno su odlične i tu nema komentara uzeo sam sad spremač, a pre 3 godine i novu tanjiraču od njih ali su za direktnu saradnju katastrofa. Bezobrazni, neprofesionalni... Već sam spominjao da sam i jedno i drugo uzeo preko Ćorića sa kim do sada imam odličnu saradnju i dobijao mašine Consumove brže nego direktno da sam uzimao iz proizvodnje, za iste pare uz sve moguće dogovore za dokumentaciju, papire za konkurse i sl.
Zato im tako i ide prodaja... šta su pravili pre 15 godina to prave i sada, eto tupanjac je poceo sa špartacima, pa drljace, grbueri, podrivaci,sad i kratke tanjirace, firma prati aktuelno trziste, tu mogu navesti i satex i jos par firmi gde se vidi napredak i korak sa vremenom....

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

I ja sam na novom Vogelovom spremacu sve dotezao,ali najvise me je iznerviralo sto nisam mogao da podmazem rotore,ni jednu plocicu sa mazalicom nisu dobro stavili i onda sam morao sve da popustam sa kljucem 13 i da za okrecem da bi mogla glava mazalice da naidje. Da nisam zurio,zvao bi ih da dodju pa da se oni mlate sa njim.

Kako rade tako im i ide, što rekoše za saradnju su nula, bilo šta da im predložiš za boljitak neke mašine ni da čuju, pa dobro polako gube trku ali no.Ja konkretno imam primedbi na vešanje rotora tojest jako komplikovano za podešavanje i daska za ravnanje bi mogla bolje da se reši.Da dodam i ležajevi na rotorima bi mogli malo bolje da se zaštite od zemlje i mazalice na kućištima se brzo pojedu usled trenja zemlje a i pristupačnost do njih idealna za deranje ruku ali no.

Poslednja izmena:
morao sve da popustam sa kljucem 13 i da za okrecem da bi mogla glava mazalice da naidje.
Mnogi to ne znaju. Kućište ležaja (spoljni oklop) ima dva otvora za mazalicu ali nisu isti. Jedan otvor je malo manji i taman smeta glavi mazalice. Neki su sekli otvor-proširili ga, a ustvari je samo trebalo zaokrenuti za 180 stepeni.

Imamo mi slično nešto. Rotori su top. Jaki i bukvalno večni. Samo je kod nas umesto daske napred rotor. A daska stavljena ispred zadnjih rotora. Ravne opruge. Pravi prašinu skoro.

Mali satex spremač od 2.2m sam imao kupljen je nov i to je sve lepo i sjajno kad je tako novo i lepo ofarbano ali tu kvaliteta nikakvog nije bilo, za ove veće ne znam .Ne znam sad kakvi su poslednje sto sam video u našem selu je ona varijanta polugerminatora sa tim prednjim rotorom ali i duplim zadnjim ne sa paker valjkom kao kod ovog sa slika nije se to duže zadržalo .Sve u svemu slabo se spremači kupuju i sve manje koriste uglavnom se prelazi na drljače

Poslednja izmena:
Slažem se ali ljudi se opredeljuju za te drljače jer nas žestoko keca vreme .Džabe i kvalitet pripreme kad ti dodješ sa sejalicom pa se misliš šta ti je činiti pre toga si istandrko kvalitetno isetvospremačio i.pripremio al vlage u tvojoj njivi nema ni na vidiku, a tvoj komša spičio jedared sa drljačom seje i ne razmišlja.

Nazad
Vrh