Setvospremači

Onda spremač nije zahvata 2.8 nego 2.6.
---------------
Sad sam se setio nečega. S obzirom da rau ima drugačiji oblik S opruga, možda isto tako imaju i drugačije pačije šape koje su šire od ovih koje mi imamo u ponudi tj da ne odgovaraju ove kao što idu na imt i sl. Samim tim bi sa 26 opruga i isto toliko tih širokih šapa pokrio svu površinu. Ako imaju tako nešto onda si u pravu @bikacan. Ali ako se stavljaju obični S-ovi (imt) na rau ramu, kao i obična koplja na rau opruge (verujem da može) onda bi moralo ići 10 u metar (čak i više po meni) jer iovako ostaje ne obrađene zemlje između opruga a kamoli kad je manje od 10 opruga po metru.

Poslednja izmena:
Hebeš ga, nije da vam ne verujem ali nešto mi ne štima ili je nesporazum zbog ovakve komunikacije ili je greška u izgovaranju-pisanju zahvata spremača. Ponoviću opet.
Spremač je spremač. Uloga mu je ista. Sa kopljima se radi dublja priprema i tu još i prolazi veći razmak od 10cm između S-ova (valjda) a sa šapama se radi plitka priprema i tu mora biti pokriven radni zahvat.
Znači. Ukoliko se skinu koplja i postave pačije šape od 10cm širine, na 2,8m širine spremača, 26 S opruga neće pokriti zahvat i trava se provlači 1/1. Razumeš? Tu nešto ne štima.
Nije meni stalo do ubeđivanja, niti to želim... Samo tražim gde je greška (nebitno čija). Ako je moja ok, nisam u pravu. Ako nije moja onda da izvučemo nešto korisno iz prepiske i da kolega Lentić (ako hoće, i ko još hoće) namontira još opruga.
Znači samo želim odgovor kako 26 opruga sa šapama od 10cm može pokriti 2,8m.
Btw i ja sam okačio slike Rau spremača koji imaju 10 S-ova u metar (obratiti pažnju na one produžetke na šasiji i na njima su opruge dok na mnogima ih nema), kolega @pocerina takođe ima 10 u metar, pa nisam pitao zašto mi ne verujete?

Sta znam, ovako sam ga prepakovao pred sezonu i radio sam zatvaranje zimskog oranja sa njim radi odlicno.
Ovako sada dolazi na svakih 10 cm opruga, jedino da stavim kao Barbula na 8 onda bi moglo jos da stane

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Mislim da ste svi pomalo u pravu, jer tih šapa izgleda ima sa različitim širinama, tako kada se pomnoži broj šapa sa širinom, dobijaju se različite cifre.

@paorpaor Tih 5mm ide na preklapanje (i trošenje) kao što se i na gruberu krila preklapaju tako i na spremaču. Inače, Huđik pravi od 110mm, ali svakako su opruge postavljene na 100mm.
Mislim da znam u čemu je greška samo bi mi trebala potvrda tj raspon od jedne opruge do druge kao i širina rotora tog spremača.
@Tonchi te šape idu na pojačane opruge (vrv i na kompaktore itd), ove obične teško da mogu izdržati tu količinu zemlje.

Nazad
Vrh