Setvospremači

Sve zavisi i od tipa zemljišta i kojekakvih uslova... Kod nas u ritini ovoj spremač je mama u 80% slučajeva, ali kad ne izmrzne dobro oranje zimi ili ima dosta busenja tvrdog drljača uradi top. Problem drljače je što nikad neće srediti travu kao spremač ako je ima solidno.
Sve ima svoje prednosti i mane. Sa drugarom sam pričao koji je malo više obraćao pažnju kod nas i kaže da dosta više ispuca zemljište koje je spremano drljačom nego spremačem kad zasuši

Tesku drljacu samo u suvo za finis...najbolje nakon jednog prohoda spremaca.u suprotnom za tu godinu ste odmah u pocetku prinos smanjili za 20%.pisem za moj kraj,teska banatska crnica.

Iki kad zakasnis za zatvaranje spremacem, pa zapekne.
A ako i drljacom zakasnis onda samo skace od gore i traktor od 14t ni saru ne ostavi na oranju. 😁

Bok, mjenjam čaure na spremaču na rotorima Rau spremač, zanima me da uradim mazalice ili ostavim kako je i bilo bez, mislim da mast veže na sebe prašinu pa prije propadnu plastične čaure ili se varam

Kod mene su plastične čaure na Rau spremaču, uradile bez podmazivanja preko 150kj i ništa im ne fali, nema lufta.

У прерађено уље, загрејемо га до тачке кључања и убацимо лежајеве једно пола сата да се крчкају. Мада доста пута на брзину када их мењамо ни не кувамо лежајеве. Имамо неке букове комаде греда од којих правимо лежајеве.

Kako vam se cini ovaj Consum? Jedino je mana sto nije sklopiv pa je sirok za transport, ali koliko sam ispratio jeftini je od nekih 2.9 sto su bili okaceni....je l ima razlike u radu kod ovog jednodelnog i sklopivog 3.2 ili je glupo pitanje?

Jedina mana je što na tu širinu nisu radili iz tri dela rotore ovako rotori 1,5m široki, pazi na karove da ga ne iskriviš pošto nema centralnu osovinu inače povoljan za te pare.Ja imam sklopivi 3,2m i nesviđaju mi se ta krila koja su uzana pa hoće nekad da i parčence cigle ili grudve zemlje zaglavi rotor da se ne okreće.Obrati pažnju na nazubljene (prednje) rotore ponaročito ka sredini da li su pojedeni jako, može to da se promeni ali čisto da znaš.

@sale ratar hvala puno na savetima, idem sutra pa cu to sve pogledati bas.....samo ne znam sta su 'karovi'? Mislis kao neki ostaci, cigle i to? Za centralnu osovinu znam da nema, bio je jedan u oglasima 2.9 i rece mi covek da je taj imao bas tu osovinu, posto dok je nije imao je iskrivio rotore kod nekog salasa spremao pa svasta uletelo...Javim utiske sutra

Nazad
Vrh