Setvospremači

Kada je prvak u oranju ovako iskomentarisao, onda dalje nema :ppozdrav:.
Uglavnom mnogo sitnije i ravnije posle dva rotora u odnosu na jedan rotor.

Са два ротора одради од једном, а са једним мораш два пута. Па сад сам види шта ти је боље једним два пута или са два једном? 🤔😇
Ја би увек ишао на солуцију "Фата је Фата али два пута је ипак два пута"

Kako rotor moze zameniti jedan prolaz spremacem,ne sprema zemlju rotor nego spremac a rotor samo malo slozi odozgore da lepse izgleda

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Poredio sam na istoj njivi imt 2.9 sa jednim rotorom i imt 3.7 sa dva...razlika je ocigledna posle prvog prohoda
Iza prvog mora jos jedan prohod a iza drugog za nuzdu mogao bih sejati

Istina ne rade rotori ali npr drljaca mala sa i bez rotora neuporediva razlika u radu.
Isto tako i spremac sa 1 i 2 reda rotora je lepse kad ima 2 reda.

Gledam ovaj sistem kacenja rotora kod satexa, sta ovde pritiska rotore na dole posto nema opruge kao vecina ? Meni se cini da jedino celom tezinom setvospremaca mogu da se potisnu tako sto ce dobiti otpor na onom klinu koji sluzi za podesavanje dubine verovatno.. I onda koliko mu tu das lufta toliko ce uspeti motike da udju dublje u odnosu na rotor.. Da li propustam nesto ?

setvo7.jpg

Verovatno su ove navojne šipke za podešavanje rotora, zaviju se i ne dozvoljavaju rotoru da ide na gore

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Verovatno su ove navojne šipke za podešavanje rotora, zaviju se i ne dozvoljavaju rotoru da ide na gore

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
One mi deluju da su samo za stelovanje ugla pod kojim stoje rotori u odnosu na zemlju, znaci ako podignes rotore malo gore da onda zavijes malo taj navoj i tako spustis zadnji rotor nize da budu jednako udaljeni od zemlje..

Eno klinovi na nosacu rotora tu se odredjuje dubina,a na navojnim vretenima ugao odnosa dubine rada prednji-zadnji.
To se slazem, tako i meni izgleda. Znaci klinovi na nosacu odredjuju samo dubinu ali nema nikakvog zasebnog potiska kao sto ima sa oprugom, odnosno ako se malo podigne drljaca vislje od zadate dubine u nekom trenutku rotori ce se oslanjati na zemlju samo svojom tezinom..

Kod drljace isti slucaj samo je ugao rotora resen tako sto oni vise i sami kopiraju teren umesto navojne sipke koja im ogranicava ugao u jednom smeru:
5e23008fdbca-1920x1080-dw.jpg

Znaci i nije tako los sistem, msm valjda bi ispravili do sad da se pokazalo lose.. Ne znam samo zasto forsiraju jedan klip sa jednim crevom.. Ajd sto je jedan klip to mi je i ok ali nekako imam trip da kad bi otvarao kod mene u nekom brdu sa ovim jednim crevom jednu stranu bi uvek morao rucno malo da vucem jer pitanje da li bi pala slobodnim padom ako sam negde nagnut na stranu..

Liče rotori na Konzumov sistem ali su ipak hteli da naprave razliku, a na Majevica novim spremačima rotori su čisto prekopiran Konzum.

Послато са S42 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh