Setvospremači

Bio danas do Ferocopa isao da vidim spremac. Vrhunac bezobrazluka firme. Cena spremaca sa pdv 6000e bez pdv 5400e. Pitam vlasnika od kada je 10% pdv kaze nije na sve 20%, reko spremac nije prehrambren proizvod on cuti. Kasnije kroz pricu sam mu rekao ako hoce da saradjujemo da cena spremaca bez racuna bude koliko treba a ne 10% pdv da bude manji, na to mi je covek rekao ne moze jer na neke proizvode ne moze on da dobije pdv kao sto je farba i tako nesto. Na to sam mu odgovorio drzavi dajes 20% ako uzmem racun, a od mene i musterija hoces da uzmes jos 600e za nista i odem samo, njegov proizvod moze da trazi sta hoce. Medju najpovoljnijima je sa spremacom, ali radije cu da dam 1500-2000e i nece mi biti zao nekoj drugoj firmi za spremac i platim punu cenu, nego sa njim da delim pdv ako ne uzmem racun i da pravi budalu od mene.
I ja ih danas zvao za 4,1 i 4,5m isto su mi tako rekli, 10% manje bez racuna.
4,1m mi je bez racuna 4100e na kucnu adresu.

@cicimoric oranje za sada, poluteska je za nas teren po iskustvu nekih vlasnika, ima njih par tesku i kazu da je bolja pluteska.
@Manjevic ja iz inata nisam hteo da uzmem Ferocop spremac, neki ljudi pristanu na to da ih pravi budalom neko, bio sam spreman ako ga ne kupim sada da se provucem sa mojim malim spremacom i za sledecu sezonu da uzmem Consum samo necu da dozvolim da me krade i jos da mi se smeje u lice, rekao sam mu ako drzavi placas porez 10% nije problem uzimam ga odmah.
Boki, ciju si drljacu uzeo? To kod nas vuku sa rusom 1025, a znam da ima ljudi koji vuku i 5 metara sa rusom, koliko brzo ide ne znam ali znam da idu.

Nije, mislio sam na Nikolu,ali ne skodi ni tvoj odgovor.
Kako si bio zadovoljan Poljoexportom? Meni se cine kao sa dna kace po kvalitetu, nema ih puno najcesce mali i nema koji nije varen.

@nikollaa Šta znam, na našem terenu Mihaljevci, Šimanovci i Karlovčić gde većina radi zemlju nisam baš primetio more kojekakvih drljača.Duca ima tešku Agrofour, Mika polutešku Tupanjac, ja tešku Dubicu i tvoja, više nema u selu.Za Prhovo, Pećince i Dobrince ne bih komentarisao jer njihova zemlja nije ni blizu našoj, nemaju slatine i o.ebine kakve mi radimo.

@cicimoric oranje za sada, poluteska je za nas teren po iskustvu nekih vlasnika, ima njih par tesku i kazu da je bolja pluteska.
@Manjevic ja iz inata nisam hteo da uzmem Ferocop spremac, neki ljudi pristanu na to da ih pravi budalom neko, bio sam spreman ako ga ne kupim sada da se provucem sa mojim malim spremacom i za sledecu sezonu da uzmem Consum samo necu da dozvolim da me krade i jos da mi se smeje u lice, rekao sam mu ako drzavi placas porez 10% nije problem uzimam ga odmah.
Boki, ciju si drljacu uzeo? To kod nas vuku sa rusom 1025, a znam da ima ljudi koji vuku i 5 metara sa rusom, koliko brzo ide ne znam ali znam da idu.
1025 setvospremac oko 4 m ide lepo,tesku drljacu 4 m na misice moze.polutesku do 5 m da valjano radi.

@Matić ima Deki Devrnja iz Karlovcica 4 metra tesku drljaca ovu iz Mitrovice, sto prave robijasi, kaze ide mu preduboko, veliki su klinovi jako, vukao je zetovu iz Obreza polutesku kaze mnogo bolje mu je islo sa njom. Mikina je isto teska drljaca pitao sam ga. Ja sam uzeo polutesku ojacan ram, videcemo kako ce ici kad se prosusi
@srdjan7 polutesku sam mislio

Pošto sam ja baš eksperimentisao sa priključcima, kačio sam za Klasa tešku drljaču 5m (Žabalj), polutešku 5m (Mol-Ada, nije Satex), setvospremač 4.7m Tinaz, setvospremač 4.7m kopija Kongskilde, setvospremač Akpil 4.4m, setvospremač 2.9 Kongskilde i germinator 3m Fop. U principu ni sa jednom mašinom nisam išao ispod 8km/h i isto tako ne preko 12km/h sem sa malim setvospremačem 2.9m tako da je traktor mogao svaku od ovih mašina relativno adekvatno da vuče pa sad vi vidite šta bi kupili. Poluteška drljača se možda za nijansu lakše vuče od setvospremača.

Hvala na odgovoru.Interesuje me i koliko duboko ide spremač u neoranu zemlju naročito u toj kombinaciji 577 sa 3.7 metara,jel može drugom da vuče. Slikaj baš me zanima,mada ovde je tvrdja mnogo zemlja bar mislim,tako da teško može tako da se uradi.
Ovo smo radili prvi put iz nuzde kad smo u drzavnu zemlju mogli uci u martu, slama je u jesen bila odnesena, a mraz podigao zemlju… sad smo opet iz neke nuzde, nije se moglo od vlage raditi, mrazevi su malo podigli zemlju, a slame i to jadno sto je bilo je iseckano vrhunski tako da je skoro pa vec nestala… slikacu obavezno.

Nazad
Vrh