Setvospremači

Nikola, kod mene je komsija vukao sa Arionom 410 vogelov spremac 6.1m 8km/h.
I meni su u Consumu rekli da 5m plafon za rusa 1221.3, zato sam i uzeo vogelov od 6m. Consum je konstrukcijski vrv najjaci od domacih proizvodjaca,ali ja ne planiram da gruberisem sa njim.

Mi smo ovih dana vukli po sojistu spremac 3.7 imt bez rotora sa 577 bez vuce sa 35 opruga… i otvorili i zatvorili brazdu sa 4,5 l nafte :)

Da neorano, radili smo kad je upilo maksimalno koliko je moglo za sada pre ove kise… ima jos ali o tom po tom… krenili od peskovitog… slikacu kd budem isao malo dok ode blato, jer opet je natopilo.. zemlja je bila jako porozna neznam jel od 4 godine grubera bez pluga, ili od suse, zao mi bilo gaziti teskim traktorom jer je jos dosta vlage, a od gore je malo upilo pa se moglo, problem je sto su krenili prolecni korovi pa je to bio najveci razlog za akciju.

Hvala na odgovoru.Interesuje me i koliko duboko ide spremač u neoranu zemlju naročito u toj kombinaciji 577 sa 3.7 metara,jel može drugom da vuče. Slikaj baš me zanima,mada ovde je tvrdja mnogo zemlja bar mislim,tako da teško može tako da se uradi.

Arion 430 stari tip sa JD motorom ima 115 ks stim da sa boostom ima 125-130 ks ( u zavisnosti po kojem standardu se gleda ) a taj boost moze da iskoristi samo u C rangu ili prilikom rada sa kardanom koji treba da ima odredjeno opterecenje da bi se boost aktivirao. ISPRAVKA: I u D rangu radi boost i u slucaju kada visco ventilator radi u najbrzem modu.

Ja vucem sa njim spremac od 6m na gruberisanoj zemlji gde traktor ne tone i mogu reci da jako lepo ide sa njim i uopste mu nije tesko.

ovo je C2 brzina oko 11 km/h. U ovoj brzini ne moze komotno da vuce ako je skakutava podloga.

U C1 u kojem ide oko 9 km/h moze svugde da vuce nebitno kolika je dubina i ima cak i viska snage.
Na donjem snimku je ta C1 brzina:

Poslednja izmena:
Ja sam odustao od setvospremaca danas, za Consum, Vogel mnogo mi je da dam preko 7.000e trenutno, a nema konkursa nikakvog, a i polovno nista nema, zvao sam coveka iz Stare Pazove sto pravi po porudzbini setvospremace i kaze kraj februara pocetak marta isporuka, radio je par komada u selu jako dobro odradi covek ali sa isporukom ima problem nikad na vreme ne isporuci. Resio sam drljacu da uzmem pa kako bude, imam dobar plug nema zetvenih ostataka, oranja su ravna i lepo slozena.

Ja sam odustao od setvospremaca danas, za Consum, Vogel mnogo mi je da dam preko 7.000e trenutno, a nema konkursa nikakvog, a i polovno nista nema, zvao sam coveka iz Stare Pazove sto pravi po porudzbini setvospremace i kaze kraj februara pocetak marta isporuka, radio je par komada u selu jako dobro odradi covek ali sa isporukom ima problem nikad na vreme ne isporuci. Resio sam drljacu da uzmem pa kako bude, imam dobar plug nema zetvenih ostataka, oranja su ravna i lepo slozena.
Ено ти у огласима колега Миксер продаје сетвоспремач.

I drljaca dodje ista cena cak i skuplja od sprema a oko 1000e/m zahvata poluteska s tim sto vuce 20-30% siru drljacu od spremaca.

Jel to Tehnosistem iz Pazove ?

@DraleTD rekao mi je da ce ga prodavati pitao sam ga kraj januara nisam mogao da docekam toliko, da je bar juce objavio, on ga je danas posle podne objavio ja resio drljacu danas posle podne.
@North ARMY Vogel, Consum dodju vise od 1000e metar consum skoro 1500e a Vogel i preko 1500e metar. Ferocoop i ovaj covek iz Pazove su bili 1000e metar.

Nazad
Vrh